Ak je vám Mitsubishi niečím blízke a pozorne sledujete jeho aktivity v Európe, posledné roky vám táto značka radosť zrejme veľmi nerobí. V jednej chvíli firma dokonca oznámila, že na starom kontinente končí, ale nakoniec bolo (v rámci pragmatizmu) na úrovni koncernu rozhodnuté niečo iné.

Automobilka tu ostane, nebude však pre EÚ vyvíjať a vyrábať samostatné modely, ale Mitsubishi preberie v rámci synergie aliančnú techniku a na jej základe postaví vlastné autá.

Nemáme najmenšie pochybnosti, na zábere je Clio s prepracovanou prednou časťou a logom Mitsubishi.

Môžete samozrejme namietať, že tým známa japonská spoločnosť definitívne príde o svoj charakter, pozrite sa na to ale z tej lepšej stránky. Aktuálne Renaulty, ktoré Mitsubishi poskytnú technické základy, patria k tým lepším autám na trhu. Navyše „tri diamanty“ to vďaka tomu u nás nezabalia, naopak značka bude môcť pokračovať vo svojich aktivitách.

A čo čaká na zákazníkov? Ako sme už povedali, v roku 2023 nový Colt, ktorý nielenže bude postavený na koncernovej modulárnej platforme CMF-B, ale ono to dokonca bude dizajnovo len mierne prepracované Clio a spoločne s originálom sa bude vyrábať v tureckej továrni v Tulse.

Podobnou cestou pôjde tiež chystané Mitsubishi ASX, má to byť upravený Captur II.

Ktoré motory nový Colt prevezme, ešte nie je celkom jasné, aj podľa štítku na úvodnom zábere (s nápisom Hybrid EV) je ale zrejmé, že Francúzi určite dodajú benzín-elektrický pohon a s čisto spaľovacími agregátmi radšej ani nepočítajte. Mimochodom, podobný osud stretne aj novú generáciu Mitsubishi ASX. Aj v tomto prípade pôjde o redizajn Renaultu, konkrétne o Captur II.

zdroj: Mitsubishi