Mladý 23-ročný vodič blbol so svojimi kamarátmi a na jednom z námestí mesta Ludwigsburg robil hodiny, respektíve „donuty“. To sa však nepáčilo miestnym obyvateľom a tak zavolali políciu. Keď dorazila na miesto, muž sa dal vo svojom BMW 440i na útek ako z Hollywoodskeho filmu. Počas naháňačky niekoľkokrát prešiel na červenú, v snahe utiecť vraj jazdil aj po chodníku a o prekročení povolenej rýchlosti ani nehovoriac. Policajt, ktorý vodiča na úteku prenásledoval, tvrdí, že sa snažil zo svojho 192-koňového služobného auta dostať maximum, no s jeho BMW vraj nedokázal držať krok a následne to vzdal, pretože po meste „lietali“ rýchlosťou okolo 120 km/h. 

Vodiča BMW následne zadržali, pričom sa priznal k prekročeniu rýchlosti. Zároveň tvrdil, že spanikáril a stres pripísal pretrvávajúcej pandémii. Áno, „nikdy nekončiaca pandémia“ môže na ľudí pôsobiť stresujúco, no príde mi to ako hlúpa výhovorka na zbesilý útek pred políciou. Podľa dostupných informácii navštívil zatknutý vodič pred súdnym pojednávaním aj dopravného psychológa a z incidentu je zrejme stále otrasený. 

 

Útek sa mu nevyplatil

Jeho konanie sa mu rozhodne nevyplatilo. Za šmyky na námestí by to mal podľa nového sadzobníka pokút za 80 až 100 eur, ak pri tom nikoho neohrozoval. Lenže útekom sa dopustil nielen ďalších priestupkov, ale ohrozovaním ostatných účastníkov cestnej premávky mal na krku trestný čin.

Súd mu nakoniec udelil ročný zákaz šoférovania a zároveň mu nariadil BMW 440i predať. Je to asi prvýkrát, čo čítam o udelení podobného trestu. Pokuta činí 7000 eur a do štátnej pokladnice pôjde práve z predaja 440i. Ak sa obvinenému auto nepodarí predať do troch mesiacov, bude skonfiškované. Inak povedané, ak máte v pláne kupovať BMW 440i z Nemecka, je dosť možné, že narazíte práve na tento konkrétny kus z policajnej naháňačky.  

PRIMERANÝ ČI PRÍSNY TREST?
  • Primeraný ( 69% )

     

  • Prísny ( 31% )

     

Odpovedalo 48 ľudí