Aby sme Elonovi zase úplne nekrivdili, nie je to prvý raz, čo spomína schopnosť Cybertrucku udržať sa na vodnej hladine. Už v apríli 2020 na sociálnych sieťach naznačil, že jeho novinka bude „chvíľu plávať“, aktuálne však tento talent posunul na novú úroveň.

Vo včerajšom tweete doslova napísal: „Cybertruck bude dostatočne vodotesný, aby mohol krátkodobo poslúžiť ako loď, takže môže prekonávať rieky, jazerá a dokonca aj moria, ktoré nie sú príliš rozbúrené.



Ak si z vyššie uvedených slov nedokážete vyvodiť, či sa auto udrží na hladine pol minúty alebo dva dni, Musk krátko potom pridal doplňujúcu informáciu: „Potrebuje sa dostať zo Starbase na ostrov South Padre, čo vyžaduje schopnosť preplávať kanál.“

Ak tým mal na mysli úžinu Brazos Santiago Pass, tak to vôbec nie je žiadny potok. V najužšom mieste má približne 365 metrov a hĺbku okolo 13 metrov. To skutočne nie je málo, tým skôr, že Cybertruck nemá mať (aspoň podľa toho, čo nám je známe) lodnú skrutku či vodnú trysku.



Háčik je akurát v tom, či chcete byť na mori alebo na jazere v „člne“, ktorý je výrobcom popisovaný ako „dostatočne vodotesný“ a „slúžil krátkodobo“.

Chystaná hranatá Tesla Cybertruck si navyše pošramotila meno už pri svojej svetovej premiére v roku 2019, keď chcel najvyšší šéf predviesť nerozbitné okná Armor a v priamom prenose dve z nich oceľovou guľou poškodil. Dôveryhodnosť Muskovi nepridáva ani fakt, že sa auto malo dostať do sériovej výroby koncom roka 2021, zjavne ale nestačil ani odklad na záver 2022. Namiesto toho produkcia začne (snáď) až začiatkom 2023. Tipnete si, ako dlho potrvá, kým ktosi urobí z prvého Cybertrucku Titanic?

zdroj: Twitter