Finančná odmena za nenávistné video

Rôznym influencerom na sociálnych sieťach vraj prišiel mail s názvom „Man Versus Musk“ (človek verzus Musk), v ktorom ich autor žiada o natočenie videí. V nich by mali ohovárať, pošpiniť a nadávať na Teslu, jej šéfa a tiež autonómne riadenie podľa vopred pripraveného scenára. Za 10 až 15-minútové video im mala byť sľúbená finančná odmena 100 dolárov za hodinu práce, ktorú by však mali zinkasovať až po zverejnení nenávistnej snímky na sociálnych sieťach. Celkovo vraj hľadajú 75 až 100 influencerov so silnou základňou sledujúcich.

Autor mailu Muska obviňuje, že nereaguje na výzvy, aby jeho autá nerozptyľovali vodičov pri jazde. Tvrdí, že vodiči Tesiel strácajú schopnosť venovať sa cestnej premávke a udržať svoje vozidlá na ceste.

Súčasťou pripraveného scenára by mal byť aj nasledujúci výrok: Je to miliardár propagujúci rozptyľovanie pri šoférovaní. Svoje bohatstvo a povesť vybudoval na prísľube autonómneho vozidla. Musk stále dokola vyhlasoval, že skutočné autonómne riadenie je už takmer na trhu. Deň, keď Tesla bude môcť jazdiť sama, je (ako sa ukazuje) oveľa vzdialenejší, ako sa doteraz odhadovalo. Vychvaľoval prednosti autopilota a viedol vodičov k falošnému presvedčeniu, že je bezpečné púšťať oči z cesty.“

Elon Musk samozrejme nie je žiaden svätec a viacero jeho výrokov určite môžeme považovať za prázdne reči, ktoré mali od pravdy ďaleko. Ale natočenie vopred nadiktovaných „recenzii“ s cieľom pošpiniť Teslu a Muska nám príde riadne cez čiaru. Ak kritiku, tak úprimnú a konštruktívnu.