Automobilový trh v SR zatiaľ rastie o 14 %

Celkové čísla dodávok nových vozidiel motoristom na Slovensku potvrdzujú, že automobilový trh zažíva oživenie s nárastom 13,8%. Škoda si ako dlhoročný trhový líder v období január až jún 2023 upevnila pozíciu lídra s trhovým podielom 19,80 % a zákazníkom dodala 9 001 vozidiel. To je medziročný nárast o rekordných 37,25 %.

Po náročnom minulom roku, v ktorom viacero faktorov negatívne ovplyvnilo počty nových registrácií, sme opäť doručili zákazníkom najväčší počet nových vozidiel s vysokým náskokom pred konkurenciou. S trhovým podielom 19,80 % to predstavuje celkovo viac ako 9 000 vozidiel, čo dokazuje, že aj naďalej plníme náš sľub skracovať čakanie zákazníkov na ich vytúžený automobil,“ hovorí Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

Favoritom v aktuálnom portfóliu značky je Škoda Octavia 4 s počtom 2 245 kusov (vrátane verzie kombi).

Pozitívnou správou je tiež prognóza, ktorá hovorí, že by sa situácia s výrobnými kapacitami a dodávkami kritických komponentov mala v tomto roku ďalej zlepšovať a dodávky nových vozidiel zrýchľovať. Nesmierne si vážime, že naši zákazníci s nami zostávajú aj naďalej a prejavujú priazeň našim modelom,” komentuje Jan Procházka, vedúci predaja spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

Najpopulárnejšia Škoda na Slovensku už nie je Fabia!

Prvenstvo značky Škoda v prvom polroku potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov. Favoritom v aktuálnom portfóliu je Octavia s počtom 2 245 kusov (vrátane verzie kombi). Tá vystriedala dlhoročnú jednotku - model Fabia, ktorá si pripísala 1 480 registrácii (vrátane modelu kombi 3. generácie). Tretie miesto patrí SUV Kamiq (1 277 ks), nasleduje model Scala (1 218 ks), Karoq (1 170 ks) či Kodiaq (773 ks). Vlajková loď Superb v oboch karosárskych verziách má 626 registrácií.

Octavia na tróne vystriedala dlhoročnú jednotku - model Fabia. Tú v prvom polroku kúpilo 1 480 klientov (vrátane modelu Kombi 3. generácie).

V porovnaní s konkurenciou si modely značky Škoda pripísali hneď niekoľko prvenstiev. V prvej desiatke najpredávanejších áut prvého polroka na Slovensku má Škoda 5 modelov. 

Záujem o elektromobily Škoda je dvojnásobný

Plne elektrické SUV Škoda Enyaq je na Slovensku najpredávanejší elektromobil nielen za minulý rok. Za prvých šesť mesiacov putovalo k novým majiteľom 212 kusov modelu Enyaq a Enyaq Coupé, čo znamená dvojnásobný medziročný nárast.

Teší nás, že podiel bezemisných vozidiel na Slovensku postupne narastá a že sa nám podarilo zákazníkom dodať od začiatku roka najväčší počet plne elektrických vozidiel spomedzi všetkých značiek. Svedčí to o popularite našej modelovej rodiny Enyaq, ktorá sa medzičasom rozrástla o ešte štýlovejší a športovejší variant Coupé. Zároveň je to pre nás jasný signál, že sa nám úspešne darí búrať mýty a predsudky týkajúce sa elektromobility,” uzatvára Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

zdroj a foto: Škoda Auto Slovensko

Za prvých 6 mesiacov putovalo k novým majiteľom 212 kusov modelov Enyaq a Enyaq Coupé. To je takmer dvojnásobný medziročný nárast.