„Dĺžka prípravného konania je primeraná vzhľadom na rozsah dokazovania,“ odkázala hovorkyňa krajskej prokuratúry v Bratislave Gabriela Kováčová. Odhadovaný koniec vyšetrovania nie je známy.

Prezidentskému kandidátovi Dankovi urobila polícia test na alkohol až po 15 hodín od nehody, čím kompletne zmarila jeho objektivitu. Tento fakt čelí kritike odvtedy, ako sa ho verejnosť dozvedela.

Po Dankovej nehode zostali na mieste dôkazy v podobe olejovej stopy aj ŠPZky. Dodnes neboli zverejnené videozáznámy z nehody. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok však konštatoval, že sa z nich vraj veľa nedozvieme.

Čo sa deje pri vyšetrovaní momentálne?

„Predmetom znaleckého dokazovania je technický stav motorového vozidla podozrivého bezprostredne pred nehodou a tiež skúmanie spôsobu jazdy podozrivého,“ cituje denník Sme Gabrielu Kováčovú z bratislavskej krajskej prokuratúry.

Je otázne čo presne chce štát v tomto prípade vyskúmať, keďže podľa samotného Danka malo ísť o nové auto, a to konkrétne značky Škoda.

Dankovi zadržali vodičák, uhradil škody za zničený stĺp (oprava stála 2500 eur) a čaká sa na ďalšie kroky polície a prokuratúry. Posúdiť budú musieť, či išlo potenciálne o útek z miesta nehody, prípadne iné zákonom nedovolené konanie, alebo sa naopak Danko v očiach príslušných úradov ničoho nedopustil.

Zdroj: Sme.sk / foto: TA3