Zatiaľ to nie je oficiálne, ale kórejské médiá to berú ako hotovú vec. Už 27. mája má koncern Hyundai usporiadať akciu nazvanú príznačne Pony Day. A práve počas tohto dňa má byť jednak oznámené nielen rozhodnutie o plánovanom spustení výroby pôvodne len konceptu, ale údajne má byť predstavená aj sériová podoba N Vision 74. S odvolaním na svoje zdroje to uvádza internetová stránky kórejského denníka Money Toyday.

Auto by sa malo s veľkou pravdepodobnosťou volať rovnako ako kedysi zamýšľaný model, teda Pony Coupe, ktorý svojho času navrhol jeden z najslávnejších a najlepších dizajnérov na svete, dnes 84-ročný Giorgetto Giugiaro.

Pôvodný Pony Coupe sa do sériovej výroby nikdy nedostal, dokonca sa ani nedochoval, pretože Giugiaro ho prepracoval. Ale z jeho tvarov vznikli ďalšou evolúciou také úžasné automobily, ako je DeLorean DMC-12, Lotus Esprit, alebo menej známy koncept Audi Asso di Picche.

Že sa s obrovským nadšením, ktorý N Vision 74 vyvolal, niečo mení, naznačili zástupcovia značky koncom minulého roka v rozhovore s britským časopisom Top Gear (mimochodom, jeho čitatelia pridelili štúdii Vision 74 titul najpopulárnejšieho auta 2022). Pripustili, že Hyundai možno vzkriesi klasický dvojdverový automobil, navyše pod taktovkou autora originálneho stroja z polovice 70. rokov.

Hyundai totiž požiadal Giugiara, aby jeho štylistickému centru pomohol vytvoriť reinkarnovanú podobu pôvodného vozidla, pričom Top Gearu prezradil, že novinka má byť predstavená „na jar 2023“.

Logicky sa objavili informácie, že taliansky majster pomôže Kórejčanom vytvoriť kópiu konceptu z roku 1974, ale Money Today píše, že „v Hyundai padlo rozhodnutie nezastaviť sa len pri prostej obnove, ale chcú auto pustiť do výroby“.

Koncept N Vision 74 dostal vodíkový pohon. Čo bude pod kapotou sériového auta, zatiaľ nikto netuší.

Aj kvôli pokročilému veku talianskeho maestra nad prácou podľa kórejských médií dohliadal predovšetkým jeho syn Fabrizio Giugiaro, rukopis ale má byť nezameniteľný.

zdroj: Money Today, Hyundai

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov