Termín 29. novembra 2023 je v automobilovom svete vyhradený pre premiéru novej tretej generácie Dacie Duster. Fakticky by sa dalo povedať, že druhej, pretože súčasné auto tvarmi nezaprie, že má s pôvodným modelom mnohé spoločné.

Technické údaje v predstihu pre vás v tejto chvíli nemáme, ale vo videu sa pod vodoznakom rumunskej stránky Autolatest objaví nápis Hybrid 140.

Vďaka tomu vieme s istotou povedať, že jednou z motorizácií bude benzín-elektrický pohon známy napríklad z Renaultu Clio a koncom tohto roka by ho mala dostať tiež Dacia Jogger. Jeho základom je atmosférický zážihový štvorvalec s objemom 1,6 litra, ktorý je spárovaný s elektromotorom a štartér-generátorom a celá sústava produkuje systémových 104 kilowattov, teda 141 koní.

Nepochybujeme o tom, že sa pod kapotou objavia aj iné agregáty, s istotou preplňovaný litrový trojvalec, v prípade 1.3 TCe (s ktorým súčasný Duster funguje viac ako dobre) istotu nemáme. Hovorí sa skôr o novom trojvalci 1.2 TCe s mild-hybridnou technikou a výkonom 130 koní a 150 koní a skloňuje sa tiež atmosférický motor 1.8 SCe, ktorý by mohol neskôr nahradiť jedna-šestku v hybride.

Nový Duster by mal byť inak postavený na platforme CMF-B LS (Low Specifications), ktorú využíva Sandero i Jogger, pre novinku by ale mala prejsť čiastočnou modernizáciou.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Autolatest.ro