Toyota na svojom YouTube kanáli uverejnila krátke „teaser“ video, kde ukazujú nový Hilux, aj keď v kamuflážnom polepe. Vo videu nechýba ani svetová hviezda motoršportu Fernando Alonso, ktorý si nový Hilux vyskúšal. Test pritom prebehol ako súčasť jeho prípravy na Dakar. Kompletné odhalenie by sa malo konať ešte tento týždeň, pričom s novým Hiluxom by mal byť predstavený aj novo vyvinutý výkonnejší 2,8-litrový motor.

"Hilux je ikona a vždy som bol fanúšik tohto auta. Keď som prvýkrát uvidel nový Hilux, vyzeral veľkolepo. Bolo pekné otestovať nové auto v náročnom prostredí, na rýchlostnej skúške a dotlačiť ho až na limit. Nový 2,8-litrový motor sa správa naozaj dobre a nový podvozok je úžasný. Aj keď dotlačíte Hilux na limit, komfort tam stále je. Myslím, že nový Hilux môže byť neporaziteľný," to sú, pochopiteľne, pochvalné slová Fernanda Alonsa.

Nový motor ponúkne viac výkonu

V súčasnej špecifikácii ponúka 4-valcový turbodiesel výkon 130 kW (177 k) a 450 Nm krútiaceho momentu, pričom motor spolupracuje s automatickou prevodovkou. Vo verzii s manuálom je krútiaci moment o 30 Nm nižší. Aktuálna pohonná jednotka s objemom 2,8 litra prišla v roku 2015, keď nahradila síce väčší (3,0-litrový), no zato menej výkonný agregát. Podľa správ s novým Hiluxom príde ďalšie navýšenie výkonu. Okrem výkonnejšieho motora bude nová Toyota Hilux profitovať aj z upravenej geometrie zavesenia a dostane aj nové LED svetlomety či zliatinové disky kolies. 

Objavili sa dokonca aj špekulácie, že s novým Hiluxom by mohla byť predstavená aj verzia GR s naftovým motorom V6. Ide však len o špekuláciu, a tak treba túto správu brať s rezervou. 

Video, zdroj: Toyota