Zvonku evolúcia, vnútri revolúcia

Ako obrázok jasne ukazuje, na rozdiel od vylepšeného dizajnu vonkajška, ktorý mnohým môže robiť ťažkosti rozoznať Golf 8 od Golfa 7, prebehne vnútri revolúcia. Nový Golf 8 sa očakáva ako model 2020. Zdá sa, že množstvo ovládačov funkcií bude vstavaných do veľkých LCD. Niektorí ľudia na to možno budú frflať, no zdá sa, že vo VW šikovne spracovali minimálne ovládanie vzduchotechniky tak, že je prístupná ľahko a hneď ovládačmi na spodku stredného displeja. Ukazuje sa, že to budú dotykové plôšky s haptickou odozvou, s akou začal VW Group v autách ako Porsche Panamera a Audi A8 v roku 2017. 

Malou zmenou voči Mercedesu A bude akoby vlna, v ktorej je pravý displej bližšie vodičovi, čo môže byť vhodné vylepšenie ergonómie pôvodného nápadu zo Štuttgartu. Dúfam, že konfigurovateľnosť budíkov, či presnejšie zobrazenia, bude pestrejšia (už teraz ja v rámci Virtual Cockpitu v Audi a Digital Info Displeja vo VW slušná) a neostane obmedzená, ako to majú nové BMW.

Premiéra VW Golf 8 bude v októbri 2019

Ako už niekoľko generácií, Volkswagen o novom Golfe tvrdí, že tento model znova pozdvihne a stanoví novú latku pre autá segmentu C. Špeciálne prízvukujú komfort, konektivitu a malú spotrebu paliva. Z prezentácie akcionárom je zrejmé, že nový VW Golf 8 bude v ponuke s pestrou ponukou agregátov na benzín, naftu, CNG a neskôr ako mild hybrid a plug-in hybrid. O plne elektrickom eGolfe sa, prekvapivo, nehovorí...

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov