Oznámenie firmy je pritom veľmi zaujímavé, obzvlášť v porovnaní s tým, že spomínaný elektrický Jaguar XJ vlastne nebude. Podľa správy prešiel Jaguar renesanciou, aby sa stal plne elektrickou luxusnou značkou.

Tak kde je ten elektrický Jaguar XJ?

A okrem tejto renesancie tak prídu nové modely od Jaguaru v plne elektrických verziách. Prekvapenie v podobe zastavenia vývoja elektrického XJ je už len bodkou za celým vyjadrením. Ak totiž máte rozbehnutý projekt na elektrické auto a reálne ho stopnete pred finálom, čo to znamená? Buď až tak reálne v konečnej fáze vývoja elektrické XJ skutočne nebolo, alebo je ten vývoj skutočne náročný a tvrdenia o roku 2025 ako o elektrickej značke Jaguar aj trocha pritiahnuté za vlasy.

Okrem Jaguaru prejde na elektriku neskôr aj Land Rover, ten však má termín až v roku 2030. Presne vtedy, keď chce Veľká Británia skončiť s predajom spaľovacích áut. Ďalšími informáciami sú novinky v podobe ukončenia výroby vznetových motorov do roku 2026. To bude väčší problém pre Land Rover, avšak JLR má riešenie v podobe palivových článkov.

Na elektrické XJ zatiaľ zabudnite. Aj keď v budúcnosti je možný príchod XJ nevylúčený, na dnes s ním nerátajme.

Uvidíme, ako si trh poradí s elektrickým športovým Jaguarom, ak teda nejaký vznikne. Nástupca F-Type totiž zatiaľ stále nie je istý a podľa plánov by vo výrobe ani dlho nevydržal.

Zdroj: autocar.co.uk