Aktuálna generácia luxusného typu Jaguar XJ prestala byť v ponuke v priebehu minulého roka. Hlavný dizajnér Jaguaru Julian Thomson uviedol, že všetci v automobilke sú s pripravovanou novinkou veľmi spokojní. Je to podľa nich úžasné auto. Veď čo by nie, nebudú predsa o novej generácii hovoriť zle, však?

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Podľa odhadovaných „zakamuflovaných“ verzií nie je síce úplne jasný dizajn auta, avšak špekuluje sa, že nepôjde o čistý sedan, ako poznáme z trojice Audi, BMW, Mercedes-Benz. Skôr to môže byť štýl liftbacku, ako napríklad Škoda Superb.

Okrem čisto elektrickej verzie, ktorá by mala mať až 4 elektromotory a s dojazdom do 470 km, by mohla prísť aj verzia so spaľovacím motorom a elektrifikáciou v podobe plug-in hybridu. Výlučne elektromobil by totiž nemusel v tejto triede postačovať na udržanie kroku s nemeckým triom. Uvidíme teda, s akým dizajnom nový Jaguar príde, prípadne priamo s akými motorizáciami. Čo si myslíte vy? Ponúknu ho len ako elektromobil, alebo pridá hybridy so spaľovacími motormi?

Zdroj: motor1.com

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov