Model 3008 vošiel do produkcie už v roku 2008, pričom mal bližšie skôr k MPV ako ku crossoveru či SUV. Napriek tomu, že nebol zrovna dizajnovým skvostom, predaje boli uspokojivé. Po ôsmych rokoch však Peugeot predstavil druhú a teda aj súčasnú generáciu, ktorá je už plnohodnotným kompaktným SUV. Od začiatku jej výroby ubehlo len 5 rokov, počas ktorých si 3008 prešla jednou modernizáciou a už tu máme miliónty vyrobený kus. Úspech, ktorý za tak krátky čas neočakávala možno ani samotná automobilka. 

Viacero ocenení

Peugeot 3008 je jedným z bestsellerov značky, čo milión vyrobených kusov jasne podtrháva. Automobilka sa za roky existencie druhej generácie tohto modelu však mohla tešiť aj z viacerých ocenení. Aby som bol úplne korektný, tak tých ocenení získala 3008 celosvetovo až 76, vrátane prestížneho titulu Auto roka 2017. 

Popularita najmä v Európe

Úspešné SUV Peugeotu sa vyrába ako v Európe, tak aj v Číne. Najväčšej popularite sa však teší práve na starom kontinente, na ktorý pripadá až 65% všetkých predajov 3008. Celkovo je v tomto roku druhým najpredávanejším vozidlom vo svojom segmente v Európe a na domácom francúzskom trhu je dokonca lídrom v danom segmente. Mimoriadne sa tomuto SUV však darí aj v Portugalsku, Taliansku či Španielsku a mimo Európy žnie úspech napríklad v Turecku, Japonsku, Egypte či Izraeli. Ak ešte budeme chvíľu bilancovať, tak automatickú prevodovku v 3008 uprednostnilo viac ako 80% zákazníkov, čo je však vcelku pochopiteľné. 

Suma sumárum, Peugeot oslavuje a teší sa z úspechu ich modelu 3008. Milión vyrobených kusov (navyše len druhej generácie) rozhodne stojí za zmienku a ide o veľký míľnik pre celú automobilku.  

Zdroj, foto: Peugeot