Švédsko-čínska značka Polestar pridáva plyn. Nedávno zverejnila prvú odhalenú fotku pripravovaného SUV označeného číslom 3, ktorého kompletnú premiéru plánuje na október. Ešte skôr však predvedie typ 5. Ide o sedan vychádzajúci z dva roky starého konceptu Precept, ktorý budú môcť vidieť návštevníci Festivalu rýchlosti v Goodwoode.

Slávne podujatie sa v južnej časti Británie odohrá už čoskoro, svoje brány otvára 23. júna. Na jeho pôde by malo dôjsť k viacerým debutom. Polestar 5 bude jednou z nich a hoci ho výrobca zatiaľ predvedie ako prototyp, ten by nemal byť ďaleko od sériovej verzie. Elektromobil pritom automobilka ukáže aj v akcii. Ako uvádza, absolvovať by mal viacero jázd.

Na blížiacu sa udalosť upozorňuje Polestar fotografiami vozidla s kamuflážou skrývajúcou viaceré podstatné detaily. Nie je jasné, či si ju sedan ponechá aj v Goodwoode. Pravdepodobnejšie vyzerá odloženie maskovania. Vozidlo aktuálne skrýva aj skutočný vzhľad interiéru, v ktorom však jasne vidieť genofond materskej automobilky Volvo.

Parametre zatiaľ nepoznáme

Pri odhalení konceptu sme sa okrem 3,1-metrového rázvoru nedozvedeli žiadne bližšie údaje. No keďže Polestar chce sedanom konkurovať autám ako je Audi e-tron GT, Porsche Taycan či Tesla Model S, očakávame pohon všetkých kolies s vysokým výkonom i veľkú batériu poskytujúcu dojazd aspoň 500 kilometrov na jedno nabitie. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Konkurenčnú výhodu by mal Polestar 5 získať vďaka špeciálnej platforme, ktorá využije primárne lepený hliník. Má byť ľahká a veľmi tuhá. Nateraz nevieme, či súčasťou prezentácie v Goodwoode bude aj zverejnenie kilogramov či kilowattov. Polestar sa s tým ponáhľať nemusí. Už dávnejšie totiž povedal, že svoj elektrický sedan uvedie do predaja až v roku 2024