Zaujíma vás, ktoré typy predávalo Porsche minulý rok najlepšie? Vôbec nie je prekvapením, že ide o SUV. Mladší a menší Macan dokonca prekonal Cayenne.

Za dobrými finančnými výsledkami stoji aj nové stredne veľké SUV Macan. V roku 2016 má však zisk klesnúť kvôli veľkým nákladom na vývoj elektromobilu a rozširovaniu výrobnej siete. Aj napriek tomu plánujú v Porsche dosiahnuť ziskovú maržu na úrovni 15%.

Macan prekonal aj Cayenne

Zaujíma vás, ktorý je najpredávanejší model Porsche? Vôbec nie je prekvapením, že ide o SUV. Mladší a menší Macan dokonca prekonal Cayenne. Dynamicky jazdiaci Macan si kúpilo viac ako 80 000 ľudí. Väčšie SUV mierne zaostávalo s číslom 73 119 ks. Porsche predalo v minulom roku celkovo 225 121 vozidiel, čo je medziročný nárast o 19%.

„Porsche pokračuje na úspešnej vlne aj v súčasnom roku,“ povedal šéf Porsche, Oliver Blume. Predaje za prvé dva mesiace narástli o 14% na viac ako 35 000 vozidiel, aj napriek klesajúcemu dopytu v Číne. Najľudnatejšia krajina sveta bola pritom v minulom roku najväčším trhom pre automobilku.


Najviac peňazí prináša do koncernu VW značka Audi, hneď za ňou je však Porsche. Marža na jedno vozidlo je v prípade športovo orientovanej značky omnoho vyššia. Čím exkluzívnejší model tým väčší zisk. Dopyt po športových autách pritom podľa automobilky vôbec neutrpel aj napriek lokálnym krízam na veľkých trhoch ako Čína, Rusko a Brazília.


Zdroj: tlačová správa


Pozrite si tiež: Test Porsche Macan S Diesel