Jaguar od roku 2025 plánuje predávať už len elektrické autá. To znamená ukončenie výroby súčasných typov XE, XF, F-Pace aj ikonického kupé F-Type (skončí už v 2024). Ten na budúci rok dostane ešte špeciálnu edíciu, ako posledné novo predstavené auto so spaľovacím motorom značky. Aký bude Jaguar F-Type ZP Editions?

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Keď naposledy tak poriadne! 5.0 V8 kompresor

No asi najdôležitejším znakom bude obmedzený počet vyrobených kusov, konkrétne 150. Každé auto bude mať plaketu s poradovým číslom. Na pohon bude slúžiť 5,0-litrová kompresorom preplňovaná V8 s maximálnym výkonom 423 kW (575 k).Spomienkový model stojí na báze iného vrcholného modelu F-Type 575. K dispozícii má motor 700 Nm a pohon všetkých kolies.

Stovka len za 3,7 sekundy, maximálka 300 km/h

K dispozícii bude v oboch karosárskych verziách kupé aj kabriolet. V exteriéri pribudnú lesklé čierne brzdové strmene, 20-palcové kované disky či označenie F-type ZP Edition na blatníkoch. Na dverách budú ručne maľované biele kruhy, ktoré odkazujú na pretekársku históriu. Na výber budú 2 lakovania, modré Oulton Blue Gloss s červeno-čiernym interiérom a sivé Crystal Grey Gloss s modro-čiernym interiérom.

Koho by zaujímala cena, na Slovensku je stanovená na 176 039 eur pre kupé a 182 049 eur pre kabriolet. Keďže pôjde o posledné spaľovacie modely Jaguaru, neočakávam, žeby ich mala značka problém predať.

Zdroj: Jaguar