Technike sme sa venovali už v minulom článku, tú preto preskočíme a pozrieme sa rovno na ceny francúzskeho luxusného SUV, ktoré chce zákazníkov osloviť trochu nemecky pôsobiacim štýlom a nezameniteľnou eleganciou v interiéri. Za tú si však budú musieť zákazníci v niektorých ohľadoch dosť priplatiť.

Základ tesne pod 40 tisíc eur

Základ so vznetovým štvorvalcom 1.5 HDI a výkonom 96 kW (130 koní) síce začína na 38 990 eur, ale hybridné verzie s pohonom predných kolies kúpite až od 50 990 eur, prípadne ako štvorkolku od 55 990 eur. Kto by chcel najvýkonnejší model s 265 kW (360 k), počítajte s tým, že vás vyjde na takmer 65 tisíc eur.

Základná výbava nie je vôbec zlá a mnohým zákazníkom bude stačiť. Kto by ale chcel napríklad zadnú parkovaciu kameru, pixelové diódové svetlá či vyhrievané predné sedadlá, bude musieť siahnuť po vyššej úrovni výbavy alebo si ich priplatiť samostatne. Príplatkové položky nie sú až také obsiahle, zákazník preto nebude musieť premýšľať dlhé hodiny nad množstvom ďalších prvkov.

Pre najvyššiu úroveň výbavy Opera je k dispozícii stále zopár príplatkov, s najvýkonnejšou motorizáciou tak môže DS 7 atakovať cenu takmer 80 tisíc eur, čo už je skutočne v rámci tejto triedy dosť veľa. Francúzi sú ale presvedčení, že za originalitu sa vždy platilo. A komu sa nové DS 7 po facelifte páči, ten si cenu za jedinečnosť môže obhájiť.

Zdroj: DS