Na prelome rokov sa v slovenskom showroome DS Store odohralo oficiálne uvedenie vlajkovej lode tejto divízie, ktorej sme sa už venovali. Popri limuzíne označenej číslom 9 si svoj lokálny debut odbil typ DS 4 druhej generácie. Už niekoľko týždňov je na Slovensku v predaji, poznáme teda aj jeho ceny.

Tri špecifické vyhotovenia

Kým pôvodný nositeľ mena DS 4 bol viac-menej klasický hatchback nižšej strednej triedy, jeho nástupca dostal formu trendového crossoveru. Podstatne viac dbá na dizajnovú výraznosť i prémiový charakter. Vozidlo s pôdorysom 4,40 x 1,83 metra má na výšku 1,47 m a jeho rázvor osí náprav meria 2 675 mm

V blatníkoch môžu byť disky kolies s priemerom 17 až 20 palcov. Ich výber závisí od konkrétneho vyhotovenia, ktoré sú v tomto prípade tri. Okrem klasiky ponúka výrobca aj športovo štylizovaný variant Performance Line a tiež model Cross evokujúci menom terén. Ide však najmä o štýl, štedrejšiu svetlú výšku či upravený podvozok tu nečakajte.

Karosériu francúzskej novinky charakterizujú zaujímavé diódové svetlá, početné pochrómované prvky a množstvo ostrých hrán. Podobne je na tom kokpit, ktorý obsahuje masívnu palubnú dosku s dvojicou displejov a tretiu menšiu obrazovku na centrálnej konzole. Na výber je viacero druhov čalúnenia a farebných schém.

Na výber ponúka päť motorov

Keďže základom extravagantného crossoveru je upravená platforma EMP2, využíva aj mnohé motory známe z iných koncernových modelov postavených na rovnakej architektúre. Všetky modely DS 4 majú osemstupňový automat a pohon predných kolies.

So sumou 26 990 eur tvorí dno cenníka variant PureTech 130, ktorý poháňa zážihový trojvalec s objemom 1,2 litra a výkonom 96 kW (130 k). Nad ním stoja dve verzie jedna-šestky. Slabšia dosahuje maximum 133 kW (181 k) a vo variante Performance Line stojí najmenej 33 490 eur. Alternatíva dostupná od 39 490 eur má k dispozícii až 165 kW (225 k).

Špičkový údaj 165 kW (225 k) charakterizuje aj plug-in hybrid E-Tense, ktorý spája 1,6-litrový benzín s elektromotorom. Zákazníci zaň dajú najmenej 37 990 eur. V ponuke okrem toho figuruje model BlueHDi 130, ktorý má pod kapotou vznetový štvorvalec s objemom 1,5 litra. V najlacnejšej verzii s ním model DS 4 stojí 28 490 eur.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov