Diely z príslušenstva M Performance sú k dispozícii pre všetky verzie.  „Ostro“ vyzerajúci kombík tak môže poháňať aj základný motor 520d. Na opačnej strane ponuky je teraz verzia 540i, pre ktorú je určené aj príslušenstvo v podobe zvýšenia výkonu motora. Z pôvodných 326 koní môžete mať pekných 360 koní.

Verzia 540i xDrive Touring tak môže po novom ponúknuť až 265 kW (360 k), čo je nárast o 25 kW (34 k) voči sériovým hodnotám.

Nárast výkonu o 25 kW

Táto sada zachováva továrenskú záruku na motor, BMW pri nej totiž vymení niektoré kľúčové komponenty. Verzia 540i xDrive Touring tak môže ponúknuť 265 kW (360 k), čo je nárast o 25 kW (teda 34 k) voči sériovým hodnotám.

Bočný pohľad zaujme veľkými brzdovými kotúčmi s červenými brzdovými strmeňmi

Krútiaci moment vzrastie o 50 Nm na výsledných 500 Nm. V ponuke je ďalej špeciálny výfukový systém pre verzie 540i a 530i. Stranou nezostali ani vznetové motorizácie, pre ktoré bude k dispozícii tiež upravený výfukový systém z nerezovej ocele. V závislosti od motora je koncovka výfuku s okrúhlym alebo lichobežníkovým tvarom a v pochrómovanom, alebo karbónovom prevedení.

Úpravou prešiel aj brzdový systém

BMW myslí aj na zlepšenie jazdných vlastností a tak v príslušenstve nájdeme aj úpravu brzdového systému. Ten pozostáva zo 4-piestikových strmeňov na prednej náprave a zväčšených strmeňov s 1 piestikom na zadnej náprave. Vizuálne odlišný je systém vďaka červenému sfarbeniu strmeňov.

Podľa motorizácie sa menia výfukové koncovky z lichobežníkového na okrúhly tvar

Nad nimi skvele vyniknú 20-palcové disky v dvojfarebnom prevedení, alebo vo farbe Orbit Grey. Na zlepšenie aerodynamiky vozidla a tiež estetických vlastností je v ponuke predný a zadný difúzor v karbónovom prevedení alebo matne čierny bočný prah.

Ďalšou estetickou odlišnosťou sú kryty spätných zrkadiel v karbónovom prevedení, čierne mriežky na maske chladiča, alebo bočné prahové nálepky M Performance. V interiéri je k dispozícii športový volant čalúnený do Alcantary s červeným pruhom na 12-tich hodinách. Všetky spomenuté prvky príslušenstva budú dostupné od začiatku predaja kombi verzie.

M Performance volant zaujme svojim dizajnom a červenou linkou v oblasti 12 hodín