Na začiatku sme písali o letných nociach a jazde s vetrom vo vlasoch a ak ste z toho usúdili, že nová špeciálna edícia bude k dispozícii len ako kabriolet, domysleli ste si to správne. Novinka dopĺňa rodinu Mustangov GT, Mach 1 a samoztejme aj elektrických verzií Mach-E a GT.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Výrobca naznačuje, že California Special stelesňuje slobodomyseľného ducha modelu z roku 1968, keď sa podobné verzie preháňali po amerických „highways“ v slnečnej Kalifornii. Dizajn edície dopĺňajú rôzne logá, polepy či 19-palcové disky.

Pôvodná verzia zo 60. rokov mala čiernu masku chladiča, „rýchle“ bočné pruhy či spojler podobný tomu z modelu Shelby. Aj novinka má čiernu masku, pruhy a spomínané nápisy California Special. K dispozícii je deväť rôznych farieb a sériová výbava obsahuje napríklad odvetrávané predné sedadlá či systém Ford Sync 3.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

O V8 sme neprišli

Kto chce poriadny motor, ten nebude sklamaný. K dispozícii je 5,0-litrová zážihová V8 s výkonom 331 kW (450 koní) a krútiacim momentom 529 Nm. Na výber je s manuálnou 6-stupňovou alebo 10-stupňovou automatickou prevodovkou. S ňou dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy. Cena na slovenskom trhu začína na 57 990 eur. 

Zdroj: Ford TS