Počas minulého týždňa predstavil Smart prvý produkt vyvinutý pod hlavičkou spojenectva koncernov Geely a Mercedes-Benz. Od svojich predchodcov sa vozidlo s označením #1 výrazne odlišuje, ide o 1,8-tonové elektrické SUV spadajúce veľkosťou medzi kompakty. Rovnako ako staršie produkty značky však príde aj v športovej verzii.

Prípravu tohto modelu potvrdili fotografie, ktoré zverejnil portál CarNewsChina a používateľ Jason Ferrari na sieti Weibo. Vidieť na nich prototyp zaparkovaný v garážovom dome. Okrem množstva červených i čiernych dielcov upútal pozornosť špecifickými diskami kolies, maskovaním na prahoch a upravenými nárazníkmi odlišnej farby. Ten predný má výraznú imitáciu nasávacích otvorov.

Môže niesť označenia Brabus

SUV síce zdobia štandardné označenia značky Smart, čínske zdroje však pri ňom spomínajú prívlastok Brabus. Okrem toho hovoria aj o technických parametroch. Vzadu uložený elektromotor s maximom 200 kW (272 k) má zostať zachovaný, no pridá sa k nemu ďalší agregát na prednej náprave dosahujúci 99 kW (134 k). Celkovo tak má elektromobil mať najvyšší výkon 406 koní.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Pohon všetkých kolies nepochybne ovplyvní dojazd elektromobilu na jedno nabitie. Zatiaľ nie je jasné, či nový model dostane rovnakú 66 kWh batériu ako štandardná verzia. Implementácia väčšieho a ťažšieho akumulátora by mohla negatívne ovplyvniť jazdnú dynamiku. Okrem bližších parametrov momentálne nevieme ani to, kedy by mohol športovo ladený Smart #1 absolvovať premiéru.