Je to vlastne svojim spôsobom fascinujúce a sčasti tiež vysvetľuje, prečo sa okolo Tesly vytvoril taký silný kult, ktorý týmto vozidlám pomáha prekonávať často oprávnenú kritiku skeptickejšej časti motoristov. Veď ktorý iný šéf jednej z najvplyvnejších automobiliek na svete vám len tak verejne odpovedá na vaše otázky na sociálnej sieti.

Elon Musk to robí a aj preto ho jeho priaznivci milujú. Navyše obvykle neplytvá slovami, čo dokazuje aj jeho reakcia na vyššie uvedenú otázku. Odpísal len „Sure“, teda v preklade „určite“ alebo „jasné“ a môžete si byť skoro istí, že na tom Tesle už niekto s veľkou pravdepodobnosťou pracuje.



Samozrejme Musk sa tiež drží okrídleného „sľubom nezarmútiš“, navyše je známy tým, že má chronický problém držať slovo, pokiaľ ide o termíny i konkrétne veci. V tomto prípade by však mohla byť žiadosť majiteľov Tesiel vyriešená relatívne promptne.

Produkty tejto značky sú štandardne modifikované bezdrôtovými aktualizáciami tak ako váš bežný mobilný telefón, a pretože sú tiež vybavené dažďovým senzorom, v zásade by to mohlo vyriešiť niekoľko riadkov nového kódu.



Pochopiteľne samotná realizácia bude asi o niečo zložitejšia, navyše by to znamenalo, že by Tesla s otvorenými oknami musela mať aj po zaparkovaní (a prípadnom zamknutí) aktívne niektoré systémy, ktoré by odoberali istú časť elektrickej energie.

V tomto však problém zrejme nebude, americké elektromobily už dnes disponujú režimom nazvaným Sentry Mode, ktorý pri parkovaní využíva kvôli ochrane auta permanentne aktivovaný kamerový systém. Kedy sa technika automatickej ochrany interiéru pred zmoknutím objaví na scéne, je v tejto chvíli vo hviezdach, predpokladáme ale, že by to nemuselo trvať roky. Necháme sa prekvapiť.

zdroj: Twitter, Shutterstock