Camry si zachováva všetky základné hodnoty, vďaka ktorým je vo svete populárna – tichosť, pohodlné jazdné vlastnosti aj vysokú úroveň kvality, odolnosti a spoľahlivosti. Aktualizovaná verzia Camry Hybrid 2021 ponúka navyše elegantnejší a dynamickejší dizajn prednej časti, upravené disky kolies z ľahkých zliatin s priemerom 17" a 18" a novú farbu karosérie. Ide o sivú metalízu Deep Metal Grey a rozšírenie novej farebnej úpravy aj na zadné združené svetlá. Disky s priemerom 17" majú skrútené lúče v tvare písmena „V“, ktoré vytvárajú jemný športový nádych, kým disky s priemerom 18" majú leštené strojom opracované úzke lúče kombinované so skrútenými tmavými lúčmi, čo dodáva vozidlu svižný a dynamický vzhľad. Interiér oceňovaný pre komfort, priestrannosť a dostatok miesta pre cestujúcich na zadných sedadlách je osviežený novými farbami a úpravami povrchov, má novú, väčšiu a vyššie umiestnenú centrálnu obrazovku s uhlopriečkou 9" s modernejšími možnosťami pripojenia. Najnovší balík bezpečnostných technológií obsahuje bohatú škálu nových bezpečnostných funkcií, vďaka ktorým je model Camry Hybrid 2021 ešte bezpečnejší.

Nové funkcie bezpečnostného balíka asistentov vodiča

Do prednárazového bezpečnostného systému (PCS) pribudlo niekoľko nových funkcií, konkrétne detekcia protiidúcich vozidiel cez deň, asistent núdzového riadenia (ESA) a pomoc na križovatke. Funkcia pomoci na križovatke zabezpečuje upozornenie a automatické brzdenie, ak vodič zatáča doľava alebo doprava pred protiidúcim vozidlom v opačnom jazdnom pruhu, alebo ak po odbočení prechádza cez cestu chodec z opačného smeru.

Medzi ďalšie nové systémy podpory vodiča patrí adaptívny tempomat pracujúci pri všetkých rýchlostiach (ACC). V kombinácii s asistentom rozpoznávania dopravných značiek (RSA) tvorí inteligentný adaptívny tempomat, ktorý umožňuje jednoduché prispôsobenie cestovnej rýchlosti tak, aby zodpovedala rýchlosti zobrazenej na príslušných dopravných značkách. Nová je aj funkcia zníženia rýchlosti v zákrutách.

Ďalším systémom je asistent poloautonómnej jazdy v jazdnom pruhu (LTA), ktorý udržiava vozidlo uprostred jazdného pruhu a ak usúdi, že sa z neho vozidlo môže vychýliť, použije silu na riadenie, aby v tom vodičovi zabránil. K vylepšeniam systému LTA patrí presnejšia detekcia jazdných pruhov, rýchlejší čas opätovnej aktivácie po zmene jazdného pruhu, väčší uhol protiriadenia, ktorý kontrastuje s turbulenciou vzduchu a pri predbiehaní veľkých nákladných vozidiel poskytuje väčšiu stabilitu jazdy v priamom smere, ďalej včasnejšie upozornenie na polomer zakrivenia zákruty na ceste vpredu, aby na ňu systém vedel zareagovať, a väčšia sila na volante, aby bol systém LTA aktívny aj pri vyšších rýchlostiach vozidla.

Prvé vozidlá Toyota Camry 2021 prídu na slovenský trh koncom apríla 2021.

zdroj: toyota news

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov