Toyota Corolla GR Sport bude v ponuke vo variantoch hatchback a Touring Sports, teda kombi. Tiež nebude chýbať možnosť voliť z hybridných pohonov a voliť medzi spaľovacími motormi s objemom 1,8 alebo 2,0 litra. Podrobnejšie info o výkonoch a dynamike ešte známe nie sú. Edícia GR SPORT vychádza z výbavy Executive. Novinkou je nová mriežka chladiča s povrchovou úpravou v tmavom chróme alebo spodné aj prahové nadstavce. Nový zadný difúzor dodal autu športovejší výzor a nemožno nespomenúť ani 18" zliatinové kolesá s brúsenými povrchmi, LED svetlomety a špeciálny sivý lak karosérie s názvom Dynamic Grey vo dvojfarebnej kombinácii.

Na trh príde v januári 2020

V interiéri budú vynikať športové sedadlá a čierne a červené prešívanie v oblasti volantu, riadiacej páky a prístrojového panelu. Športovými prvkami chcú upútať predovšetkým mladších zákazníkov. Napriek jarnej premiére v marci 2019 sa má podľa plánov na trhu objaviť až na budúci rok. A to je možno aj dobre, lebo tento rok má Toyota čo do nových modelov a typov historicky azda najplodnejší. Len na našom trhu sa objaví 7 noviniek a to je číslo, ktoré v jeden rok nedá žiaden z bežných neprémiových výrobcov.

Okrem GR Sport predstavia aj Corollu TREK 

Toyota Corolla TREK je model navrhnutý na cesty do prírody. Dostupný bude len v karosárskom variante Touring Sports s hybridným pohonom s autonómnym dobíjaním s objemom 1,8 alebo 2,0 litra. Toyota chce týmto modelom reagovať na rastúcu obľubu crossoverov a robustne vyzerajúcich vozidiel v európskej nižšej strednej triede.

Corolla TREK vznikla v spolupráci s Trek Bicycle, ktorá je jednou z najobľúbenejších značiek bicyklov na svete. Okrem iného bude slúžiť aj ako podporné vozidlo pre mužských aj ženských elitných cyklistických tímov Trek-Segafredo pri účasti na rôznych cyklistických pretekoch.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Model vychádza z Corolly Touring Sports vo výbave Comfort. Svetlá výška narástla o 20 mm kvôli lepšej priechodnosti ľahkým terénom. Vo výbave tiež nájdeme LED svetlomety, hmlové svetlá a 17" zliatinové kolesá s brúsenými povrchmi. Interiér doplní 7" TFT displej, sedadlá v dvojfarebnom prevedení a drevené obklady. 

Zdroj: tlačová správa