Ovládanie dotykom je síce efektné a možno pre niekoho príjemné, avšak prináša aj množstvo problémov. Keď si chcete niečo aktivovať v zime, kým sa dotykový displej „rozbehne“, pár sekúnd prejde. A k tomu reaguje taaaaaak pomaly. Preto mnoho užívateľov chce návrat HW tlačidiel, aspoň na tie najdôležitejšie a najpoužívanejšie funkcie.

Niektoré tlačidlá by mali byť vždy HW

Nikto totiž nepíše, že chce tlačidlo na absolútne každú funkciu v aute, to by sme mali pred sebou „cockpit“ ako v lietadle. Avšak tie dôležité, ako ovládanie hlasitosti rádia, zapnutie výhrevu zadného skla, nastavenie teploty či zapnutie vnútorného okruhu by skutočne mohli mať svoju HW verziu, na tom sa zhodujú azda všetci.

Práve pripravovaný koncept ID.2all by mal priniesť 2 veľké displeje, ale aj niekoľko bežných tlačidiel. Aj keď bude stredový displej dotykový, budete ho môcť ovládať aj cez otočný ovládač, ako v BMW. Podľa šéfdizajnéra VW, Andrease Mindta, ktorého cituje Autocar „zákazníci hovoria, že iba dotykové displeje nie sú dostatočné a očakávajú aj fyzické ovládanie dôležitých funkcií.“ Okrem toho by sa nové modely VW mali odkloniť od tvrdých plastov, kože alebo chrómu. To bude ďalší zaujímavý trend budúcich interiérov VW.

Zdroj: auto.cz