Veľkorysý vnútorný priestor, všestrannosť a vynikajúca ergonómia sú atribúty, ktoré modelu priniesli uznanie odbornej tlače, čo sa prejavilo v oceneniach. Viac ako 90 % produkcie modelu je určených na vývoz, najmä do krajín západnej Európy. Hlavné zahraničné trhy modelu Jogger sú: Francúzsko 18 501 kusov, nasleduje Nemecko (11 351 kusov), Taliansko (7 993 kusov), Španielsko (4 467 kusov) a Spojené kráľovstvo (3 848 kusov).

Dacia Jogger je model automobilu od rumunskej automobilky Dacia, ktorá je dcérskou spoločnosťou francúzskeho koncernu Renault. Model Jogger bol predstavený v septembri 2021 a je zameraný na rodiny, ktoré hľadajú cenovo dostupné a praktické vozidlo. Dacia Jogger je viacúčelové vozidlo (MPV) s možnosťou sedem miest na sedadle a veľkým batožinovým priestorom. Je navrhnutý tak, aby poskytoval pohodlie a priestor za dostupnú cenu. Vzhľadom na svoju cenovú kategóriu, Dacia Jogger ponúka základné vybavenie a jednoduchý dizajn interiéru, ale zároveň sa snaží byť praktickým riešením pre rodiny.

Poháňaný je buď benzínovým alebo LPG (skvapalnený ropný plyn) motorom, čo z neho robí ekonomickú voľbu pre spotrebiteľov. Dacia Jogger je dostupná v niekoľkých úrovniach výbavy, ktoré zahŕňajú základnú Essential, strednú Comfort a vrcholnú Extreme verziu. Každá úroveň výbavy ponúka rôzne možnosti konfigurácie a doplnkov, čo umožňuje kupujúcim prispôsobiť vozidlo podľa ich potrieb a rozpočtu.

O značke Dacia

Značka vznikla v roku 1968 a od roku 2004 pôsobí na európskom trhu a v oblasti Stredomoria. Vždy ponúkala autá s najlepším pomerom ceny a kvality. Ponúka jednoduché, viacúčelové a spoľahlivé autá v súlade so životným štýlom svojich zákazníkov: Logan - nové auto za cenu jazdeného; Sandero - najpredávanejšie auto európskym súkromným zákazníkom; Duster - najdostupnejšie SUV na trhu a Spring - najdostupnejší elektromobil v Európe. Od roku 2004 predala značka viac ako 7 miliónov vozidiel.