Ruben Boutens je druhýkrát indoorovým Majstrom Sveta KWC

Veľmi rýchly poľský pretekár Jakub Klek

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Hovorí sa, že zostať na vrchole je oveľa ťažšie ako vyhrať prvýkrát. Ruben Boutens (NL) si to vyskúšal na vlastnej koži. Patril medzi favoritov, no konkurencia bol veľmi silná, na prvé miesto si brúsili zuby aj Rico Haarbosch (NL), Opnithi Puyato (BE), či domáci poľský pretekári Jakub Klek a Michal Grzyb. Hoci boli motokáry Rimo veľmi spoľahlivé a iba dvakrát sa stalo, že im praskol remeň, tak jedným z nešťastníkov bol práve Ruben Boutens. Motokáru rýchlo odstavil a utekal do boxov po novú, hoci mal stratu 5 kôl, preteky dokončil a pripísal si dôležité body.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Víťazom kvalifikačnej časti KWC sa stal Michal Grzyb, Ruben Boutens za ním zaostal len o 1 bod a hneď za ním nasledoval ďalší Poliak, Jakub Klek. V Semifinále rozdelili 64 najlepších do 4 skupín. Michal Grzyb bol v prvej skupine, lenže preteky na 35 kôl nedokázal vyhrať, skončil až na 4. mieste, preteky vyhrala Selina Balneger (NL), pred Romanom Frassenom (NL) a Giovannim Baccelierim (BE).  Ruben Boutens štartoval v druhej skupine, nikoho nepustil pred seba zvíťazil pred Lorenzom Stolkom (NL) a Mathiasom Grootenom (BE). V tretej semifinálovej skupine sa bili Rico Haarbosch a Jakub Klek. Preteky však vyhral Sebastian Papke, ktorý nechal týchto dvoch za sebou. Posledné semifinálové preteky vyhral Dennis Holler (DE) pred Arturom Pelom (PL) a tretí skončil Opnithi Puyato.

Ruben Boutens je druhýkrát indoorovým Majstrom Sveta KWC

Spoločné foto všetkých finalistov a maršálov

Do finále nastupoval Boutens s náskokom 8 bodov, aby obhájil titul Majstra Sveta nesmel skončiť horšie ako tretí. Dobrý základ položil už vo kvalifikačnom rozstrele, kde zdolal Jakuba Kleka o 0,01 s a zaistil si pole position. V pretekoch na 55 kôl a 2 zastávky v boxoch to Boutens ale také jednoduché nemal. Hneď na začiatku sa podľahol tlaku Kleka, ktorý mu postupne unikal. Snažil sa držať za sebou Haarboscha, no ani to sa mu nepodarilo a Ruben bol odrazu na 3. mieste. Vedel, že bronz mu stačí, nesmie však stratiť pozíciu. Boutens sa držal Haarboscha ako kliešť celé preteky, pokúsil sa ho predbehnúť cez boxy, no nepodarilo sa. Finálové preteky s veľkým náskokom takmer 6 s vyhral Jakub Klek, druhý prešiel cieľom Rico Haarbosch a tretí Ruben Boutens.

Ruben Boutens je druhýkrát indoorovým Majstrom Sveta KWC

Ruben Boutens sa stal druhýkrát Majstrom Sveta v halových motokárach

Po sčítaní bodov ich mal na svojom konte najviac Ruben Boutens, ktorý sa tak stal druhýkrát v rade Majstrom Sveta v halových motokárach, celkové druhé miesto obsadil Jakub Klek a tretie Rico Haarbosch. Najrýchlejším medzi juniormi bol práve Rico Haarbosch, najlepším v kategórii Masters, teda na 40 rokov bol Artur Pel a najlepšou ženou sa stala Selina Balneger. Víťazom gratulujeme!