Nárast na váhe je približne 113 kg a to vôbec nie je veľa. Rozloženie hmotnosti medzi nápravami tiež zostáva takmer dokonalé v pomere 53:47.

Pre výmenu motora sa rozhodla aj americká firma Flyin' Miata (lietajúca Miata). Najnovšiu generáciu ponúka s motorom V8 LS3. Motor pochádza z Camara SS 205 a má objem 6,2 litra výkon je 436 koní. Za príplatok vie spoločnosť navýšiť výkon až na 532 koní! Výkon posiela na zadné kolesá šesťstupňový manuál Tremec T56 a samosvorný diferenciál z Camara SS.

Mazda MX-5 V8

Namiesto štvorvalca je pod kapotou 6,2 litrový motor V8 LS3 z Camara SS naladený na výkon 532 koní!

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Zmeny sa dotkli celého auta

Keďže výkon Mazdy MX-5 V8 narástol viac ako trojnásobne, nutnosťou sú nové polosi. Pôvodný nie je ani hriadeľ, ktorý je po novom z hliníka. Za príplatok môže byť dokonca z karbónu! Zmeny prebehli aj na podvozku, ktorý dostal nové tlmiče a pružiny. Elektrický posilňovač vystriedal hydraulický. Za príplatok sú k dispozícií aj lepšie brzdy, ľahšie disky alebo roll bar.


Určite vás zaujíma výsledná hmotnosť po úpravách. Nárast na váhe je približne 113 kg a to vôbec nie je veľa. Rozloženie hmotnosti medzi nápravami tiež zostáva takmer dokonalé v pomere 53:47. Podľa tunerov zostáva auto vybalansované a výborne ovládateľné.


Páni v spoločnosti Flyin' Miata dokážu rovnakým spôsobom upraviť aj verziu s pevnou sklápateľnou strechou alebo talianskeho príbuzného Fiat 124 Spider. No cena úpravy začína na 50 000 dolároch (44 500 €) a to vôbec nie je málo. Musíte si tomu ešte pripočítať aj cenu za MX-5 ND.


Zdroj: flyinmiata