Citroen C4 Cactus nebol správnou cestou, čo minulé leto potvrdil aj Xavier Peugeot, produktový šéf Citroenu. Aj keď sa určite nájdu zástancovia Cactusu, veľa ľuďom nebol jeho dizajn „po chuti“. Napriek tomu predaje neboli zlé. Citroen ho však chce nahradiť autom, ktoré by bolo tradičnejšie, pritom takmer presne pred dvomi rokmi zase tvrdili, že C4 a Cactus splynú do jedného, pričom väčší priestor dostane práve Cactus. Pri vyjadreniach Citroenu si tak už nemôžeme byť ničím istí. 

Hatchback-SUV?

Ako to už býva zvykom, aj teraz sa objavili takzvané „spy photos“ z testovania. Nová C4 je však v kamuflážnom polepe. Napriek tomu na prvý pohľad vidno, že tento model prešiel veľkou premenou. C4 neskutočne narástla a viaceré magazíny jej dizajn opisujú ako hatchback-SUV, posúďte sami. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zaujímavý je však dizajn kolies. Vyzerá to, že boli aerodynamicky optimalizované. Elektromobil asi môžeme vylúčiť, keďže na jednej z fotiek sa javí koncovka výfuku. Môžeme preto predpokladať, že sa pozeráme na plug-in hybrid. Tiež sa šíria fámy, že interiér by mohol byť do veľkej miery podobný s novým Peugeotom 2008. 

Nová C4 ako náhrada Cactusu by mohla prísť ešte pred koncom roka 2020 a motor šou v Paríži sa zdá byť pravým miestom pre jej predstavenie. Z tradičného modelu segmentu C tak pravdepodobne bude hatchback-SUV.

Pre porovnanie, Citroen C4 prvej generácie

Zdroj, foto: motor1.com