O vrchole Pikes Peak a pretekoch tam som už čo-to napísal. Tento rok má rekord Volkswagen, ktorý s elektromobilom nielen prekonal donedávna platný rekord pre najrýchlejší elektromobil, ale získal aj titul najrýchlejšieho auta celkovo. Výsledný čas 7:57,148 je ozaj obdivuhodný.

Bentley Bentayga zvládla Pikes Peak za 10:49,9.

Rovnako je na tom Bentley s modelom Bentayga. S nie úplne sériovým vozidlom a preplňovanou W12 s max. výkonom 447 kW (608 k) tu zajazdili čas 10 minút a 49,9 sekundy. Jedinou zmenou na hnacom trakte bol vraj výfukový systém od Akrapovič. Najväčšou zmenou bola ochranná klietka v interiéri, tá je však určená pre bezpečnosť. Sedadlo vodiča vymenili za pretekárske, zvyšné sedadlá a tlmiace časti interiéru odstránili. Tým znížili hmotnosť vozidla o približne 300 kg.

Spolu so ziskom najrýchlejšieho SUV na Pikes Peak Bentley predstavilo aj limitovanú edíciu Bentayga Pikes Peak. V dosť obmedzenom počte 10 kusov bude na výber v dvoch exteriérových farbách Radium a Beluga. Auto stojí na 22-palcových diskoch, pochromované prvky karosérie budú zmenené na čiernu farbu. Na predných blatníkoch pribudne plaketa Pikes Peak.

V interiéri nájdeme alcantaru, kožu a pred spolujazdcom „vykreslenú“ mapu trate Pikes Peak. Pohonnou jednotkou bude ten istý zážihový W12, ako v aute, ktoré štartovalo do vrchu Pikes Peak. Základná cena je neznáma, avšak bežný základ štartuje na približne 185-tisíc eur.

Zdroj: autoexpress, topgear

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov