Alexa bude fungovať cez rozhranie Ford Sync 3 AppLink a umožní užívateľom ovládať niektoré funkcie vo vozidle. Najväčšou prednosťou bude azda predčítanie knihy vo vozidle, takzvaný internetový rozprávač vo vašom automobile.

Po hlasovom rozkaze „Alexa, nájdi najbližšiu reštauráciu“ systém vyhľadá najbližšie reštaurácie v okolí a po odsúhlasení vodičom zadá cieľ do vstavanej navigácie.

Miesto obľúbenej rozhlasovej stanice alebo rádia si môžete počas dlhšej cesty nechať prečítať časť knihy. Medzi ďalšie funkcie bude patriť tiež vyhľadávanie a zmeny údajov v navigácii, vyhľadávanie noviniek, prehrávanie hudby alebo pridávanie položiek do nákupného zoznamu Amazon.

Hlasové ovládanie umožní nakupovať na webe Amazon alebo ovládať vozidlo na diaľku.

Na diaľku budete môcť zistiť aj polohu vozidla

Alexa umožní aj mierne zasahovať do systémov vozidla. Majitelia budú môcť na diaľku naštartovať vozidlo, odomknúť ho alebo zamknúť, získať informácie o polohe, a to všetko cez hlasové príkazy. Niečo v štýle Knight Rider.

Už v lete bude k dispozícii takmer väčšina služieb vrátane hlasového ovládania. Ford už testuje beta verzie so zamestnancami. Po hlasovom rozkaze „Alexa, nájdi najbližšiu reštauráciu“ systém vyhľadá najbližšie reštaurácie v okolí a po odsúhlasení vodičom zadá cieľ do vstavanej navigácie. Pre plug-in hybridné verzie budú k dispozícii navyše informácie o stave akumulátora alebo o stave nabíjania.