Po Porsche 911 Carrera S Cabrio 992 prichádza 911 Carrera 4 Cabrio

Generácia 992 patrí podľa mňa k najkrajším 911-tkám za posledné roky. Už tak pestrú škálu modelov 911 rozširuje Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet a Coupé. Rovnako ako ostatné modely 911 Carrera, aj Cabriolet dostal 3-litrový prepĺňaný plochý šesťvalec produkujúci výkon 283 kW (385 k) pri 6 500 otáčkach za minútu. Nie ohromujúci, no dostatočný krútiaci moment 440 Nm je k dispozícii od 1 950 do 5 000 ot./min. Kombinovaná spotreba sa podľa značky pohybuje okolo 9,2 l/100 km.   

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Zlepšená trakcia na rôznych povrchoch

O prenos výkonu na všetky štyri kolesá sa stará 8-stupňová prevodovka PDK. Carrera 4 Cabriolet zvládne stovku za 4,4 sekundy. Vybavená balíčkom Sport Chrono sa 100 km/h objaví na tachometri o nepostrehnuteľné 2 desatiny sekundy skôr. Maximálna rýchlosť nového Cabria je 289 km/h. 

Porsche zapracovalo aj na vývoji pohonu prednej nápravy. V kombinácii s Porsche Traction Management narástla trakcia ako na snehu a vode, tak aj za suchých podmienok. Jednotka diferenciálu a spojky je po novom chladená vodou. Zároveň bola zvýšená aj ich životnosť.

Za lepšiu výbavu si priplatíte

Nová 911 Carrera 4 Cabriolet je vybavená aj PASM (Porsche Active Suspension Management). Tlmiče majú dva módy. Normal a Sport. Nechýba ani elektronicky riadený zadný diferenciál s obmedzeným preklzom. Porsche Torque Vectoring je u modelu 911 Carrera S a 4S v základe, no pri Cabriolet je za príplatok. Rovnako za príplatok sú aj väčšie kolesá R20/21 (predok/zadok). V štandarde sú vpredu 19-palcové a vzadu 20-palcové. Cabrio disponuje aj Wet Mode, ktorý už netreba asi nikomu predstavovať.  

Vizuálny rozdiel medzi klasickou 911 Carrera 4 a 4S je okrem nápisu na zadku auta aj v koncovkách výfukov. Model 4S má dve oválne koncovky, zatiaľ čo Carrera 4 má dve koncovky v tvare kosoštvorca. Interiér nového Cabrioletu je rovnaký ako u ostatných modelov Carrera aktuálnej generácie. Porsche bohužiaľ zatiaľ neuvádza, ako rýchlo a pri akých rýchlostiach je možné stiahnuť/vytiahnuť strechu. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zdroj: tlačová správa