Veľká cena SR má už tradične miesto v kalendári Slovakia Ringu v druhej polovici augusta a výnimkou nebude ani rok 2021. Podujatie bude trvať od 20. do 22. augusta, a tak sa naša najstaršia a najtradičnejšia automobilová akcia blíži. Jej história siaha desiatky rokov dozadu, pričom svoju kapitolu spojenú so Slovakia Ringom začala písať v roku 2010, čo bola mimochodom vôbec prvá sezóna okruhu. Teraz tu máme už 12. ročník a opäť sa môžeme tešiť na podujatie plné motoršportovej akcie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

3-dňový program

Program štartuje už v piatok a je rozdelený do troch dní. Začne sa sériou voľných tréningov, ktoré budú nasledovať prvé kvalifikácie, pričom budú pokračovať aj v sobotu ráno. Ešte pred obedom sa však začne akcia, na ktorú všetci čakajú, teda šprintové preteky jednotlivých divízii a kategórii, ktoré v sobotu podvečer ukončia hodinové vytrvalostné preteky FIA CEZ. Chýbať nebudú cestovné vozidlá s objemom motorov do 2000 cm3 a nad 2000 cm3, monoposty divízie D2, obľúbená divízia D4 s vozidlami GT3, D4 s cestovnými vozidlami do a nad 1,6 l objemu motora či pohárový Twingo Cup. Nedeľa prinesie druhú sériu kvalifikácii a šprintových pretekov a ukončí tak 3-dňové podujatie. 

Konečne aj s divákmi

Čakali sme viac než dosť, no napokon sme sa dočkali. Po dlhej absencii divákov spôsobenej pandémiou sa brány okruhu tentokrát otvoria aj pre verejnosť, aj keď len v limitovanom počte. Lístky sa budú dať kúpiť na tribúny A (hlavná tribúna) a B (tribúna na konci štartovej rovinky), avšak ich kapacita bude obmedzená. Lístky sú v predpredaji na webe okruhu a tiež na mieste (v hlavnej pokladni). Paddock však bude prístupný len pretekárskym tímom a vstupenky sa predávajú osobitne na sobotu a nedeľu.

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska bude opäť medzinárodná, keďže sa tu odjazdia preteky Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) v šprinte a vytrvalosti, ďalej ESET Medzinárodné majstrovstvá SR a národné majstrovstvá Česka, Maďarska, Slovinska, Chorvátska a Rakúska.

Zdroj, foto: tlačová správa