Umenie na štyroch kolesách

Z nich si zobral nový Continental GT obrovskú prednú masku a nové predné svetlá, ktoré majú novú grafiku, podobnú s SUV Bentayga. Aj vďaka tejto zmene pôsobí nový Continental GT viac robustne a ešte viac luxusnejšie. Môžete sa staviť, že v šatniach futbalových klubov sa chlapcom už potia ruky. :) Auto konečne nie je ťažké ako Mars. Vďaka poznatkom z pretekárskej dráhy, kde zaznamenal predchádzajúci model množstvo úspechov, znížili váhu o 85 kilogramov! Takže s váhou 2250 kg váži ako mesiac, aj to je úspech! Bentley ale nie je o športovej jazde na okruhu. Je to status, niečo ako verný kôň, ktorý vás spoľahlivo dovezie do cieľa v pohodlí a rýchlo.

Úprimne? Najprv sa mi dizajn príliš nepáčil. Originálny Continental GT som vôbec nemusel, pretože mi pripadal ako tlsté auto. Ale čím viac sa naň pozerám, tým viac sa mi páči. Vyžaruje z neho vznešenosť a luxus, ako má pri GTečku byť!

635 poctivých koní

Keď už sme pri rýchlosti, ako ste z nadpisu vyčítali, pod kapotou nie je žiadna preturbená V8. Zubami nechtami sa tu udržala W12 a objemom 6 litrov! Aby upokojil ľadové medvede, je vybavený nesporne užitočným systémom štart-stop a zmysluplným vypínaním valcov. Spotreba je teda 12,2 l na 100 km, ale to majiteľa asi moc trápiť nebude. Naopak, toto sú zaujímavejšie čísla. S výkonom 635 koní a spolu s krútiacim momentom 900 Nm sa vyšvihne na 100 km/h za 3,6 sekundy! Aby sa rozgúľal na takú rýchlosť v tak krátkom čase, dostal úplne nový pohon všetkých štyroch kolies. Samozrejme, motor W12 nebude jediný v ponuke, podobne ako pri minulej generácii. V pláne je V8 a dokonca aj hybrid.

Z auta sa vám nebude chcieť vystúpiť

Adaptívny podvozok Bentley Dynamic Ride upravuje tuhosť podvozka podľa zvoleného jazdného režimu, takže sa mastodont nebude nakláňať v zákrutách ako loď. Interiér neostal nič dlžný zovňajšku. Opäť je tu niekoľko prvkov z konceptov a ste doslova obalený technológiou a luxusom. Bentley ide s dobou, takže miesto milióna tlačidiel je v strede obrovský tablet, kde ovládate takmer všetky funkcie vozidla. Z koncernu má takisto aj displej, na ktorom sa dočítate od otáčok motora, až po informáciu z navigácie, že ste zle odbočili. Cena ešte zverejnená nebola, ale obnova vozového parku anglických futbalových klubov sa začne na jar roku 2018.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov