O MINI JCW Countryman a Clubman sme už písali. Dostali najvýkonnejší štvorvalcový motor z dielne BMW, ktorý disponuje 225 kW (306 k) a 450 Nm. Presne toľko majú aj malé BMW s prívlastkom M, ako M135i alebo X2 M35i.

A presne ten istý motor dostane aj MINI John Cooper Works GP, ktorý je voči sériovému John Cooper Works výkonnejší až o 55 kW (75 k). Avšak zatiaľ čo Clubman a Countryman JCW si môžete kúpiť úplne bežne, MINI John Cooper Works GP bude limitovanou ponukou. Predchádzajúce generácie boli obmedzené na 2 000 kusov, táto generácia to povýšila na 3 000 kusov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

K dispozícii bude len výhradne v sivej metalíze Racing Grey a s číslovaním od 0001 do 3 000. Keďže 3-dverové MINI má len 2 sedadlá, 5-dverová karoséria k dispozícii vôbec nebude. Dynamika je kvôli pohonu predných kolies nie až taká oslnivá, na 100ku síce zrýchli za 5,2 sekundy, avšak také BMW M135i s pohonom xDrive to zvládne o takmer 0,5 sekundy lepšie. Maximálna rýchlosť však nie je obmedzená a končí na úrovni 265 km/h. Motor už dostal filter pevných častíc, čo je v dnešnej dobe u priamovstrekových motorov skoro štandardom.

S motorom je spojená 8-stupňová automatická prevodovka, na ktorú je napojený mechanický samosvorný diferenciál. Konštruktéri upravili uloženie motora, hornú vzperu medzi tlmičmi, znížili svetlú výšku o 10 mm, alebo upravili systém DSC. Na prednej náprave namontované 4-piestikové strmene brzdia kotúče s priemerom 360 mm, vzadu sú bežné 1-piesitkové strmene. Sériovo automobil stojí na 18-palcových diskoch.

V interiéri nájdeme športové sedadlá čalúnené do kombinácie koža/látka s červeným prešívaním, na viacerých miestach sú umiestnené logá GP. Volant má tiež červené prešívanie a značku so stredovou pozíciou volantu. Prvé kúsky zamieria k zákazníkom na jar 2020.

Zdroj foto: MINI

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov