Možno trochu prekvapivo, no veľkej obľube u zákazníkov sa tešil model Opel Crossland X, ktorý je s 15,2 % trhovým podielom dokonca jednotkou v segmente aj keď Crossland X je pomerne ťažké zaradiť do nejakého segmentu. Podľa automobilky ide o crossover s dizajnom SUV a luxusnými prvkami. Toľko marketing. Pravda je skôr taká, že dizajn s SUV veľa spoločného nemá a tie „luxusné prvky“ sa tu tiež hľadajú ťažko. Snáď s výnimkou head-up displeja, ktorý stále nie je bežnou súčasťou výbavy moderných áut. Každopádne, Crossland X sa teší popularite aj u nás.

Opel Crossland X

SUV/crossovery dominujú predajom

Najvýraznejší medziročný nárast predaja až 94 % zaznamenal najväčší SUV model značky, Opel Grandland X, ktorý sa s počtom 708 predaných kusov a trhovým podielom 3,8 % umiestnil na 9. priečke v segmente. To, že sú SUV a crossovery v dnešnej dobe veľmi obľúbené, potvrdzuje aj fakt, že modely Crossland X a Grandland X tvoria s počtom 2173 predaných kusov až 43 % celkového počtu predaných vozidiel Opel.

Vlajková loď značky, Insignia, sa relatívne rýchlo po uvedení na trh prepracovala medzi najlepšie predávané vozidlá svojej triedy a v roku 2019 s trhovým podielom 3,8 percenta obsadila 3. miesto. Astra tiež patrí dlhodobo medzi obľúbené modely značky a aj v uplynulom roku sa v segmente C umiestnila v Top 10 s počtom predaných kusov 739.

Opel Insignia

Rok 2019 sa pre Opel niesol aj v znamení novej generácie modelu Corsa, ktorá mala premiéru na autosalóne IAA vo Frankfurte. V poradí už šiesta generácia maličkej Corsy získala hneď dve ocenenia. Opel Corsa a po prvýkrát aj ako elektrická verzia, Corsa-e, získala titul Best Buy Car of Europe v roku 2020. Okrem toho sa v ankete magazínu Auto Bild stala najlepším služobným autom vo svojej kategórii malých vozidiel (Company Car of the Year). 

Opel Corsa

Novú Corsu v motorizácii 1.5 D aktuálne testuje kolega Vašo. S malým Opelom s naftovým motorom zajazdil v normálnej premávke neskutočne nízku spotrebu 3,3 l/100 km! 

Zdroj: tlačová správa