Počas budúceho týždňa sa odohrá svetový debut BMW i7. Príchod elektromobilu už automobilka avizovala viackrát, pričom naznačila prítomnosť obrích ľadviniek prednej masky a dvojdielnych svetiel. Takéto dizajnové riešenie nedávno dostal v rámci faceliftu aj obor menom X7. Dnes už vieme, ako bude vyzerať v prípade limuzíny.

Krátko po predstavení omladenej verzie vlajkového SUV sa na internete objavil obrázok zachytávajúci prednú časť modelu i7. Podľa všetkého pochádza z oficiálnej stránky automobilky v niektorej anglicky hovoriacej krajine, ktorá záber publikovala. Vďaka tomu toto BMW ukázalo svoju kontroverznú tvár predčasne.

Vzhľad elektrického sedanu, ktorý prevezmú aj verzie vybavené spaľovacími motormi, nepochybne vyvolá vášne. Za prekvapujúci ho však po viacerých upútavkach nemožno označiť. V tomto prípade sa evidentne pozeráme na klasickú verziu vozidla, v ponuke ale nebude chýbať ani športovejšie štylizovaný model M Sport s odlišne tvarovaným nárazníkom.

Špičková verzia má mať 750 koní

Mníchov doteraz pre model i7 avizoval priemernú spotrebu 18,9 až 19,7 kWh/100 km a dojazd 580-610 km podľa normy WLTP. Neoficiálne sa hovorí o prítomnosti 120 kWh batérie. Zákulisné zdroje taktiež tvrdia, že vrcholný variant elektromobilu bude mať maximálny výkon až 552 kW (750 k). Ten bude nepochybne označený písmenom M.

V prípade konvenčného radu 7 očakávame zážihové i vznetové motory, ktoré budú mať štyri, šesť alebo osem valcov. S konfiguráciou V12 sa sedmička nedávno definitívne rozlúčila. Zatiaľ nie je jasné, či spaľovacie modely spoznáme po boku elektrických. Na odpovede nebudeme čakať dlho. Premiéra modelu i7 je na spadnutie, naplánovaná je na 20. apríla.

Zdroj: CocheSpias