Aký osud čaká Alpinu pod krídlami BMW? Táto kapitola je zatiaľ otvorená. Isté však je, že v roku 2025 skončí pôvodná zmluva a po prevode všetkých práv bude ukončená aj produkcia áut v Buchloe tak, ako ju dnes poznáme. Značka Alpina by sa podľa rôznych špekulácii mohla objaviť v ponuke ako luxusnejšia verzia BMW, niečo medzi mníchovskými modelmi a vozidlami Rolls-Royce. O diely na staré modely sa postará oddelenie Alpina Classic.

Vyššie spomínanú budúcnosť Alpiny už dávnejšie naznačil šéf divízie luxusných modelov, Christian Tschurtschenthaler. Prezradil, že medzi najdrahšími BMW a najlacnejšími Rolls-Royce existuje priestor, ktorý by Alpina mohla vyplniť. Ako presne, Tschurtschenthaler nepovedal, okolo novej značky by však mohlo vzniknúť kompletne nové oddelenie zamerané na luxus a najkvalitnejšie materiály. Zvyšovanie výkonov budúcich modelov BMW-Alpina je naopak nepravdepodobné.

Nové logá s písmenom A

Zatiaľ si BMW nechalo patentovať aspoň nové logá. Jedno z nich naznačuje možný nový názov BMW Alpina, druhé obsahuje len štylizované písmeno a tretie kombinuje oba motívy do jedného celku. Či sa reálne tieto logá dostanú na budúce autá, je zatiaľ nejasné. Viac budeme vedieť najskôr o dva roky, keď sa bude chýliť ku koncu éra súčasnej Alpiny.

Zdroj: bmwblog