„Spoločnosť sa mení veľmi rýchlo. Musíme nájsť cestu ako spraviť športové autá akceptovateľné verejnosťou. Verím, že Renault je to najlepšie miesto pre nájdenie tej cesty aj vďaka našej histórii ako lídrov v elektrických automobiloch a ako historických hráčov v oblasti športových áut.“ Šéf produktového plánovania, Ali Kassai  

Zoe e-sport concept

Ak sa Zoe RS priblíži konceptu, máme sa na čo tešiť

V Renaulte chcú robiť športové a zároveň „ekonomické“ autá. Podľa nich sa tieto dve vlastnosti nemusia vylučovať. Bude preto veľmi zaujímavé sledovať, čo vykúzlia. Zoe RS potenciál má. Koncept Zoe e-sport mal až 338 kW (460 k) a stovku zvládol za 3,2 sekundy, čo sú viac než slušné parametre na „elektrické Clio“. Dizajn konceptu je zároveň veľmi agresívny a atraktívny. 

Zoe e-sport concept

Kassai dodal, že Zoe RS musí prísť čo najskôr. Vraj ako bývalí lídri v oblasti EV nesmú zaspať a dúfa, že Zoe RS príde do troch rokov. Zároveň povedal, že v modeloch RS budú pokračovať tak dlho, ako sa bude dať, pretože nechcú sklamať fanúšikov. No neviem, či sa to už náhodou aj nestalo, keď zabili Clio RS a nahradili ho elektrikou.  

Zoe e-sport concept

Zdroj: autocar.co.uk