Zdá sa vám Elektrický UAZ 469 dobrý nápad? Ak áno, pod názvom MWM Spartan si ho už môžete kúpiť s ľavostranným, aj pravostranným riadením a je len na vás, za akú finálnu sumu ho nakoniec dostanete. Základnou cenovkou za 39 990 eur to totiž len začína. V konfigurátore môžete siahnuť po štyroch farbách, z toho sú dve metalízy (+ 499 eur), za pevnú strechu namiesto plátenej sa pripláca ďalších 490 eur, ABS a dodatočná uzávierka diferenciálu (pravdepodobne zadného) stoja 890 eur, spomínaná antikorózna úprava 490 eur a tzv. „Tropický balík“ stojí 990 eur (offroadová výbava). Zaujímavou položkou je aj prídavné cúvacie svetlo za 149 eur.

Cena začína na hodnote 39 990 eur, no príplatkami ju viete dostať o trochu vyššie. K dispozícii sú verzie s riadením na pravej, aj ľavej strane.

Drsný stroj na prácu

Ako hovorí samotný český výrobca, MWM Spartan je drsné auto stvorené na tvrdú prácu. A hoci je zásluhou trakčných batérií s celkovou kapacitou 62,16 kWh (150 Ah, 414,4 V) ťažké až 1966 kg, v teréne mu bude pomáhať rovnaký systém pohonu všetkých kolies ako pri klasickom sériovom UAZ Hunter (stály pohon zadnej nápravy + pripájanie predného pohonu „natvrdo“ cez zubovú spojku). Podľa výrobcu je akčný rádius elektrickej verzie s výkonom 120 kW (163 k) a krútiacim momentom 600 Nm presne 240 km a jeho nabitie stihnete počas „obedovej prestávky“. Len pre zaujímavosť, s elektrickým UAZ-om nebudete ani brzdou premávky, výrobca mu udáva maximálnu rýchlosť až 130 km/h. Neskôr sa má v ponuke objaviť aj verzia s akumulátormi s celkovou kapacitou až 90 kWh.

zdroj: MWM Motors

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov