Tento rok oslavuje novodobá 500-ka 10 rokov, tiež 60 rokov od predstavenia predchodcu a k tomu sa pridal jubilejný zákazník. Konkrétne zákazníčka z Nemecka, ktorá si v týchto dňoch prevzala kľúče od dvojmiliónteho Fiatu 500.

Fiat 500S si zákazníčka objednala vo výraznom červenom odtieni.

Dvojmiliónty Fiat 500 putoval k zákazníčke do Nemecka.

Z predchodcu predali v minulosti viac ako 4 milióny kusov, ak k tomu prirátame aj súčasnú generáciu, dostaneme sa s číslom nad 6 miliónov kusov. Až 80 % predaných 500-viek odchádza na zahraničné trhy. Zvyšných 20 % zostáva na talianskom trhu. Fiat 500 predávajú vo viac ako 100 krajinách sveta. V Nemecku už predali viac ako 200-tisíc kusov.

V tomto procese malú 500-ku nová zákazníčka asi nevidela.

Melanie je učiteľka z Mníchova a zvolila si Fiat 500S vo výraznej červenej farbe. Športový dizajn predného a zadného nárazníka dopĺňajú diely ako napríklad kryty vonkajších zrkadiel, alebo kľučky dverí vo farbe Satin Graphite. Špecifické disky majú priemer 16 palcov.

Melanie si objednala preplňovaný dvojvalec 0,9 Twin Air s maximálnym výkonom 77 kW (105 k). Úspech malého Fiatu tkvie v jeho neustálych nových edíciách a podmanivom dizajne. No myslím, že je čas začať sa pýtať na ďalšiu generáciu. Či bude rovnako úspešná dnes nevie nik, no ľahké to mať určite nebude. Druhá generácia nového VW Chrobáka veľmi úspešná nebola a medzičasom padlo rozhodnutie v jeho výrobe a ani vývoji ďalšieho kusu nepokračovať. Koncern VW však na štýlovom Beetli nestojí zďaleka tak, ako koncern FCA na Fiate 500 a jeho derivátoch.