Bronco modelového roku 2023 dorazí do Európy na jar budúceho roka. Ford však avizuje, že ich offroad bude dostupný len vo vybraných štátoch. Patrí k nim napríklad Nemecko, ktoré predstavuje jeden z najväčších európskych trhov. Novinka sa pripojí k modelom Mustang či Explorer, ktoré boli navrhované primárne pre americký trh, no následne si svoju cestu našli aj k nám.

Na vrcholnú motorizáciu zabudnite 

Na starý kontinent sa však nedostanú všetky pohonné jednotky. Bronco bude k dispozícii buď s 2,3-litrovým preplňovaným štvorvalcom Ecoboost s výkonom 224 kW (304 koní) a 441 Nm, ktorý bude tvoriť základ ponuky, alebo si offroad budete môcť kúpiť s taktiež benzínovým agregátom, avšak v konfigurácii V6 s objemom 2,7 litra a dvomi turbami. V tomto prípade dostanete maximálny výkon 246 kW (334 koní) a krútiaci moment 563 Nm. Vrchol ponuky v podobe trojlitrového šesťvalca sa do Európy nedostane a hľadať za tým môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou emisie. 

V tejto chvíli nie je zrejmé, kde sa v európskej hierarchii značky zaradí, no podľa prvotných informácii by mala cena v Nemecku štartovať na čiastke 60 tisíc eur. Vrcholom portfólia by tak aj naďalej malo ostať SUV Explorer, ktoré je aktuálne najdrahším Fordom v európskej ponuke. 

Najväčšou konkurenciou pre Bronco bude Jeep Wrangler a Land Rover Defender. Do tohto boja môžeme teoreticky zaradiť aj Ineos Grenadier, ktorý svojim dizajnom až nápadne pripomína predošlú generáciu Defendera. Súd však potvrdil, že nie je jeho kópiu a tak si to offroad mohol smelo namieriť do predaja. Ford Bronco bude atraktívny len pre vybranú skupinu zákazníkov a bude preto zaujímavé sledovať predajné čísla. V Amerike sa mu však mimoriadne darí. Do novembra 2022 díleri evidovali viac ako 106 tisíc predaných kusov a viac ako 92 tisíc registrácií menšieho modelu Bronco Sport.