Uprostred minulého roka Ford vzkriesil označenie Bronco. V poradí šiesty nositeľ ikonického mena vznikol ako priamy súper nemenej zvučného modelu Jeep Wrangler, ktorý na jeho premiéru odpovedal drsnou osemvalcovou verziou. Modrý ovál sa však nevzdáva. Pripravuje vyšľachtený exemplár, ktorý ponesie prívlastok Raptor.

Testovacie prototypy novinky už viackrát zachytili objektívy fotografov. Zatiaľ najlepší pohľad na ňu ponúka exkluzívne video kanálu The Bronco Nation, v rámci ktorého sa maskovaný off-road predvádza na piesku. S trakciou vďaka poctivému pohonu všetkých kolies a veľkým „drapľavým“ pneumatikám nemá problém. Ford naznačuje svoje schopnosti, samozrejme, zvládne toho ešte podstatne viac.

Identitu motora zatiaľ nepoznáme

V rámci záberov môžeme opakovane počuť motor. Jeho zvuk miestami dopĺňa zavýjanie evokujúce kompresor, no mal by byť vybavený dvomi turbodúchadlami. Jeho identitu zatiaľ nepoznáme. Bronco Raptor bude mať pod kapotou určite šesťvalec, no v hre sú až traja kandidáti. Okrem známych agregátov s objemom 2,7 alebo 3,5 litra môže ísť aj o nový trojliter.

Hoci karosériu prototypu pokrýva grafika, skrývať veľmi nie je čo. Špičková verzia amerického off-roadu bude primárne vybavená širokými blatníkmi. Okrem toho dostane niekoľko špecifických detailov týkajúcich sa masky chladiča či nárazníkov. V rámci záberov ukazuje aj svoju techniku, napríklad zadný diferenciál, zakončenie výfuku či konštrukciu náprav.

Ford Bronco

Video odhalilo aj jeden problémový detail. Na vozidle evidentne dochádza ku kontaktu tyčky riadenia s predným tlmičom, ktorý bol na tomto konkrétnom vozidle v kritickom mieste prekrytý tmavou páskou. Počas nakrúcania však už bola predratá. Nedostatok snáď konštruktéri vyriešia, Bronco Raptor má pred sebou ešte niekoľko mesiacov testovania. Premiéru tohto variantu očakávame vo februári. Tvrdia to zákulisné zdroje, Ford zatiaľ dátum odhalenia oficiálne nepotvrdil.