Ak už tušíte, že to v prípade Fordu Capri skončí ako s modelmi Puma či Mustang Mach-E, máte pravdu. Zo slávneho kupé sa skutočne stane crossover. A podľa všetkého bude len na baterky.

Ford túto informáciu oficiálne nekomentoval, ale pri premiére elektrického Exploreru (vyvinutého v spolupráci s Volkswagenom na platforme MEB) jeden zo zástupcov automobilky potvrdil, že sa „zoznam ikonických mien bude ďalej rozširovať“.

Britský Auto Express oslovil svoje kontakty a zdroje blízke firme skutočne potvrdili, že ide o návrat mena Capri. Nový model by sa mal stať spolu Pumou, novým Explorerom, Broncom, Mustangom, Raptorom a samozrejme Transitom jedným z pilierov európskeho zastúpenia značky, tentokrát to ale nebude kupé.

Capri sa zmení na crossover-kupé a využije k tomu architektúru Exploreru. Inak povedané, slávne meno sa vráti s pohonom zadných kolies vďaka spolupráci s koncernom VW.

S vlastnou karosériou

Ak sú predbežné informácie správne, rozdiel v dizajne Explorera a modelu Capri by mal byť väčší ako v prípade Volkswagenov ID.4 a ID.5. Inak povedané, Capri nebude len Explorer so splývajúcou líniou strechy, ale mal by dostať kompletne novú karosériu.

Práve z tohto predpokladu vychádzali aj grafici, ktorí pre Auto Express vytvorili ilustráciu možnej podoby chystanej novinky, aj keď je samozrejme nutné brať ju s veľkou rezervou. Zdvojené predné diódové svetlá po vzore pôvodného Capri sú len umelcovou predstavou, aj keď v tomto prípade je smer uvažovania asi správny.

Podobne ako niekdajší originál, aj nový model ponúkne rôzne výkony, pričom na vrchole by mala stáť verzia s dvomi elektromotormi, pohonom 4x4, výkonom 340 koní a akumulátorom s kapacitou 82 kWh, ktorá by mala stačiť na dojazd okolo 480 kilometrov. Najlacnejšia verzia dostane jeden elektromotor s výkonom 170 koní a menší batériový paket s kapacitou odhadom 55 kWh.

Kým pôvodné Capri bolo považované za pomerne dostupné športové auto, o cenách znovuzrodenej novinky toho veľa nevieme. Ale s ohľadom na ceny ekvivalentných VW sa dá čakať, že o lacnom aute nebude môcť byť reč.

zdroj: Auto Express