Rovnako ako Polestar 5, ktorý Švédi predstavili v ostrej akcii na nedávnom Festivale rýchlosti v britskom Goodwoode, aj „šestka“ bude samozrejme elektrická. A obe autá budú navzájom zdieľať novú modulárnu platformu vyrobenú z lepeného hliníka.

Automobilka už skôr pripomenula jej ľahkosť a vysokú tuhosť, ktorá sa v prípade otvorenej karosérie bude určite hodiť. Predovšetkým potom v spojení s chystaným výkonom. Batériový roadster s pevnou sklápacou strechou a 800-voltovou architektúrou totiž dostane dva elektromotory s kombinovaným systémovým výkonom až 884 koní a maximálnym krútiacim momentom 900 newtonmetrov.

Tieto parametre by mali stačiť na zrýchlenie z 0 na 100 km/h v priebehu 3,2 sekundy a maximálnu rýchlosť 250 kilometrov za hodinu. Bližšie detaily Polestar zverejní až keď sa O2 skutočne zmení na sériový automobil.

Ako sme už uviedli, novinka dorazí na trh v roku 2026 (dva roky po štvordverovej technicky spriaznenej limuzíne) a ceny sú tým pádom ešte vo hviezdach, firma však na svojich stránkach už v tejto chvíli spustila rezervačný systém.

Finálna podoba dvojsedadlového elektromobilu by sa pritom od konceptu nemala príliš odlišovať, a ak sa vám O2 páči presne v tejto podobe, má pre vás Geely/Volvo dobré správy. Polestar v súvislosti s potvrdenou produkciou už oznámil, že „šestka“ dorazí v obmedzenej 500-kusovej sérii s názvom LA Concept. Každé jedno auto bude lakované vo farbe Sky Blue, dostane 21-palcové disky a zároveň svetlý kožený interiér, ktorý bude presne odrážať špecifikáciu koncept.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov

zdroj: Polestar