Uvedené označenie 595e samozrejme berte s rezervou, je odvodené z klasického benzínového Abarthu, takže vo výsledku môže prísť Fiat s úplne novým, iným alfanumerickým kódom. Ako ale ukazuje prvá neoficiálna fotka na internete, príslušnosť k športovej značke bude neprehliadnuteľná.

Zo záberu je zrejmé, že novinka dostane veľký nápis ABARTH na prednej maske namiesto číslice 500, auto má kompletne prepracovaný predný nárazník s inak tvarovanými mriežkami aj ich výpletom, nechýba ani decentný predný spojler, pochopiteľne známe logo so škorpiónom a nakoniec výrazná žltá krikľavá farba.

Ak sa pozorne pozriete na zatiaľ jedinú dostupnú fotografiu, zachycujúcu nový Abarth (podľa nového Maserati GranTurismo v pozadí) pravdepodobne kdesi vo vývojovom oddelení Stellantisu, určite si všimnete tiež kontrastne lakované vonkajšie kryty spätných zrkadiel, ale hlavne športové sedačky s integrovanými hlavovými operkami.

Zdá sa tiež, že „595e“ dostala o niečo výraznejšie, respektíve viac vystúpené bočné smerovky nad prednými blatníkmi, ale je dosť možné, že ide len o zdanie podporené nižšou kvalitou dostupnej snímky.

Časom možno dorazí i Abarth 4x4

Výkon nového Abarthu na baterky je odhadovaný niekde okolo 160 koní a diskutuje sa tiež nad možnosťou, že by časom mohla prísť ešte silnejšia dvojmotorová verzia s pohonom 4x4 naladená až na 200 koní. Chystaná základná športová verzia by v každom prípade mala byť oficiálne predstavená už v novembri a na trh uvedená v prvej polovici roka 2023.

zdroj: Instagram