Aj keď je Jimny veľmi zdatný off-road, je aj veľmi malý a náklad väčších rozmerov v ňom prenesiete len ťažko. Na Novom Zélande to vyriešili po svojom a z Jimny spravili pickup. V podstate ho môžeme označiť aj za malý nákladiak. Na tejto verzii Jimny je úžasné, že to nie je auto postavené niekde v garáži a nejde o jeden exemplár, ale dealer ho predáva oficiálne s plnou zárukou a všetkým, čo k tomu patrí. 

Rovnaký motor ako v klasickom Jimny

Pickup však prišiel o veci ako LED svetlá, dotykovú obrazovku či kožený volant. Namiesto toho dostal volant z uretánu, nechýbajú tu páčky na ovládanie hudby a tempomatu a rádio s klasickými tlačidlami. K dispozícii je dokonca aj prepojenie pomocou Bluetooth. Autu, s ktorým budete väčšinou prevážať náklad a jazdiť niekde v lese, to úplne stačí. Pod kapotou nájdeme rovnaký 1,5-litrový štvorvalec s výkonom 75 kW (102 k) a krútiacim momentom 130 Nm. Motor zároveň spolupracuje s 5-stupňovým manuálom.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Cena Jimny Pickup je po prepočte okolo 20 600 eur, čo je o zhruba 4000 eur viac ako stojí najlacnejší Jimny na našom trhu. Každopádne, kreativite sa medze nekladú a verzia z Nového Zélandu si rozhodne nájde svojich fanúšikov. Uvidíme, či sa niekedy dostane aj do Európy.

Zdroj: motor1.com