Automobilka Honda ohlásila kompletné zelektrifikovanie svojej európskej ponuky do roku 2022. Nie je preto veľkým prekvapením, že nová generácia modelu HR-V príde výlučne ako hybrid. Teda, aby som bol presný, po novom sa HR-V bude volať HR-V e:HEV, čím chce dať Honda jasne najavo, že ide o hybrid. Technické parametre zatiaľ nie sú potvrdené, no očakáva sa, že dostane pohonnú jednotku z modelu CR-V Hybrid. Mala by tak skombinovať 2,0-litrový benzínový motor s párom elektromotorov. Neznámou tiež ostáva, ktoré kolesá budú poháňané, no aj tu je veľmi pravdepodobné, že HR-V pôjde v stopách svojho väčšieho súrodenca CR-V Hybrid a na výber bude ako predokolka, tak aj štvorkolka. 

Prvá oficiálna fotka

Pri príležitosti potvrdenia dátumu premiéry nás Honda vábi aj odhalením fotky zadnej časti nového HR-V. Tá však príliš veľa neukázala a vidieť môžeme v podstate len zadný spojler s časťou svetiel. Automobilka pred pár dňami zároveň potvrdila, že produkcia druhej generácie HR-V končí, nakoľko od 1. januára 2021 vstúpili do platnosti prísnejšie emisné predpisy RDE2. 

S blížiacim sa príchodom odhalenia novej generácie Hondy HR-V môžeme očakávať ďalšie a ďalšie informácie o aute. Čo však vieme teraz je, že zaútočí na Ford Puma a Nissan Juke. 

Zdroj, foto: Honda