Najbližší európsky autosalón, na ktorý sa upierajú oči motoristickej verejnosti, bude na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom. Práve tam BMW vyrukuje s niekoľkými novinkami. Okrem už spomínanej novej M8 to bude aj nová M3 a tiež nová 1-tka s vrcholnou verziou M135i. Máme sa tak na čo tešiť?

Nová M8 bude mať pod prednou kapotou 4,4-litrovú V8 so systémom xDrive. Zatiaľ sa špekuluje, či to bude rovnaký systém ako v BMW M5, teda s vypínateľným pohonom prednej nápravy. Slabšia verzia by po vzore M5 mala mať 441 kW (600 k) a silnejšia Competition 460 kW (625 k).

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Okrem kupé verzie má časom prísť aj verzia bez strechy a 4-dverový model Gran Coupe. Mimochodom, verzia Gran Coupe je už k videniu aj na akciách BMW, avšak je zakázané ju fotiť. Aké príznačné, však.

K tomu nová M3, ktorá má mať svetovú premiéru tiež vo Frankfurte, by mala rovnako ponúknuť dve výkonové verzie. Slabšia s 353 kW (480 k) a silnejšia 375 kW (510 k). Samozrejme budú neskôr k dispozícii limitovky s vyšším výkonom.

O špekulácii s pohonom xDrive je stále na mieste otázka, či bude k dispozícii plnohodnotný xDrive, alebo M xDrive z BMW M5. Základná verzia by však mala zostať s manuálnou prevodovkou a pohonom zadných kolies. Tak či tak, už sa na novú M3 aj M8 veľmi tešíme.

Zdroj: autoexpress.co.uk, autoexpress.co.uk