Prečo vyťahujeme túto tému? BMW nedávno spustilo modernizovanú verziu konfigurátora, pričom jedna jeho časť je zameraná čisto na exteriérové farby. A je nuné dodať, že je skutočne parádne prepracovaná. Je síce pravda, že farba najlepšie vynikne naživo, pretože fotka v mobile či na monitore počítača skresluje, ale v BMW si s tým dali celkom prácu a stojí za to pozrieť sa, čo všetko stránka ponúka.

Samotné laky sú rozdelené na niekoľko základných farieb, od červenej cez žltú po modrú, pričom každá z nich potom obsahuje množstvo variácií, vrátane metalizovaných či matných odtieňov s názvom Frozen. Pri každej farbe potom nájdete jej presný názov spolu s kódom a samozrejme nechýba ani náhľad v kombinácii s konkrétnym modelom.

Jedinečné farby z 90. rokov

Kto má na tieto detaily úchylku a ocení, že inak aj relatívne bežné auto môže vďaka podobnému programu vyzerať presne podľa vkusu majiteľa, ten podobný konfigurátor určite ocení. BMW navyše aj pre najnovšie modely ponúka farby, ktoré jej zamestnanci svojho času špeciálne namiešali pre športové verzie. Takže si aktuálnu päťku Touring môžete objednať žltou Dakargelb z BMW M3 E36, alebo Daytonaviolet z M5 E34. Samotný cenník pre náš najbližší trh je z Českej Republiky a nemusíme asi pripomínať, že ceny sú... „individuálne“. V prepočet od zhruba 4500 do takmer 8000 eur. Ak vás zaujímajú detaily, nižšie nájdete link.

Zdroj: bmwblog